Αποδείξεις: η μεγάλη αλλαγή το 2014, ποιοι δεν θα κάνουν φορολογική δήλωση

Ποια θα είναι η μεγάλη αλλαγή το 2014 στις αποδείξεις για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους; Ποιοι δεν θα κάνουν φορολογική δήλωση;

Το τέλος της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν μία πηγή εισοδήματος, αλλά και το τέλος της συλλογής αποδείξεων από το 2014, ανακοινώνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

“Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε, δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014“, αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην “Καθημερινή”.

Επίσης, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει, μεταξύ άλλων, τεχνικές βελτιώσεις στις δύο ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, ενώ, όπως όλα δείχνουν, δεν θα χρειασθούν οι αποδείξεις του 2014 για τις φορολογικές δηλώσεις που θα γίνουν το 2015.

Όπως εγραψε στο twitter ο κ. Θεοχάρης οι φορολογούμενοι φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί να μαζεύουν αποδείξεις το 2014.

Ωστόσο κανονικά θα ισχύσουν οι αποδείξεις του 2013 για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν μέσα στο 2014.

“Δεν τίθεται κανένα θέμα για τις αποδείξεις του 2013 που υποβάλλονται το 2014. Στην Καθημερινή μίλησα για τα εισοδήματα του 2014″, ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης.

Δείτε ποιο το νέο σύστημα που προωθείται για τις αποδείξεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.