Χαμός στη ΝΔ: γιατί διεγράφη ο Νίκος Κιουτσούκης

Γιατί η κεντρική επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να διαγράψει το Νίκο Κιουτσούκη; Τι συνέβη;

Πολεμικό είναι το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία, καθώς το κόμμα προχώρησε στη διαγραφή του προέδρου της ΔΑΚΕ, Νίκου Κιουτσούκη, έπειτα από την επιστολή – κόλαφο προς τους βουλευτές, στην οποία τους ζητούσε να ρίξουν την κυβέρνηση, καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ ανέφερε ότι «το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν πρέπει να βασίζεται σε κοινωνικά συντρίμμια και οικονομικά ερείπια», ενώ κάνει λόγο για έναν προϋπολογισμό που για τέταρτη συνεχή χρονιά «είναι αποκλειστικό “απότοκο” των επαχθών δεσμεύσεων ακραίας και μονοδιάστατης λιτότητας που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο των Δανειακών Συμβάσεων».

Η επιθετική κριτική των συνδικαλιστών προς την κυβέρνηση καταλήγει ότι «σ’ αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλών δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού».

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος, τη διαγραφή από τους καταλόγους και τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Νίκου Κιουτσούκη, καθώς με τις πράξεις, την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά του, έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο λόγος βέβαια της διαγραφής του «ατίθασου» συνδικαλιστή ήταν ότι προέτρεπε τους βουλευτές να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Διαβάστε γιατί ο Αντώνης Σαμαράς αποχωρεί στις ευρωεκλογές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.