Πρόγνωση καιρού: 25, 26, 27, 28 Δεκεμβρίου. Αλλάζει ο καιρός

Ποια είναι η πρόγνωση καιρού για τις 25, 26, 27, 28 Δεκεμβρίου; Διαβάστε πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία τα Χριστούγεννα.

Καλός θα είναι ο καιρός την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, σε ολόκληρη τη χώρα, από το απόγευμα όμως, στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, ενώ νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου το βράδυ και από τα δυτικά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού για τα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 14 στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 16 στη δυτική Ελλάδα, 3 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση από 1 έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο και από 3 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ισχυρή κακοκαιρία θα χτυπήσει την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού.

Η κακοκαιρία αυτή θα συνοδεύεται από πολύ ισχυρές καταιγίδες με αστραπόβροντα, ισχυρές βροχοπτώσεις, δυνατούς νοτιοδυτικούς ανέμους, αλλά και πυκνά χιόνια σε ορεινά και ίσως και ημιορεινά τμήματα.

Θα χτυπήσει όλη την Ελλάδα αυτή η κακοκαιρία και κυρίως το Ιόνιο πέλαγος, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την Μακεδονία, την δυτική Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και γενικότερα το ανατολικό Αιγαίο. Πυκνά χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά τμήματα και τα βουνά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ενώ κάποιες χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται αν σημειωθούν ίσως και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, πάνω από τα 800 περίπου μέτρα.

Μιλάμε για μία κακοκαιρία που θα τολμούσαμε να πούμε πως θα είναι πολύ ισχυρή, ίσως και η ισχυρότερη των τελευταίων ετών, μιας και αναμένεται να σημειωθούν μέσα σε λίγες ώρες, μεγάλα ύψη βροχής, αλλά και χιονιού στα βουνά μας και γενικότερα σε ορεινά τμήματα. Αναμένουμε λοιπόν και άλλα στοιχεία μας από την Δευτέρα και μετά, για να σας ενημερώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται για να μην έχετε προβλήματα όσοι θα ταξιδέψετε.

Λευκό Ιανουάριο με χιόνια δείχνουν τα μερομήνια για την χώρα μας.

Τα μερομήνια ως και τώρα τα έχουν πάει περίφημα στις προβλέψεις τους για τον Δεκέμβριο και περιμένουμε να τα πάνε καλά και για τον ερχόμενο Ιανουάριο, μιας και συμφωνούν και τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού και τα στοιχεία μας, για έναν αρκετά χειμωνιάτικο Ιανουάριο.

Στο μόνο που διαφωνούμε σαν πρόβλεψη με τα μερομήνια, είναι πως αυτά δείχνουν πως δεν θα έχουμε αλκυονίδες μέρες μετά τα μέσα του Ιανουαρίου, ενώ εμείς πιστεύουμε πως θα έχουμε καλό καιρό με αλκυονίδες μετά τα μέσα του Γενάρη.

Ιανουάριο με περισσότερα χιόνια και κρύο, αλλά πιθανότατα και αλκυονίδες μέρες, αναμένεται να έχουμε στην χώρα μας. Το διαπιστώνουμε αυτό με βάση τον καιρό που επικράτησε μέσα στον Δεκέμβριο, αλλά και την σχετική ανομβρία που είχαν πολλές περιοχές.

Από τα τέλη του Δεκεμβρίου, ο καιρός θα αλλάξει σε όλη την Ελλάδα, με πολλές βροχές και χιόνια στα ορεινά, αλλά όχι με πτώση της θερμοκρασίας. Αναμένουμε μέσα στο πρώτο μισό του Ιανουαρίου, να έχουμε 1 ή και 2 ψυχρές εισβολές στα Βαλκάνια και την Ελλάδα, με βροχές και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, ωστόσο περιμένουμε το δεύτερο μισό του μήνα να κυλίσει με πολύ καλό καιρό και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι εκείνο το διάστημα του μήνα θα έχουμε αλκυονίδες μέρες.

Στατιστικά αν το δούμε, τις περισσότερες φορές που ο Δεκέμβριος κύλισε με σχετικά καλό καιρό και λίγο κρύο, ο Ιανουάριος που ακολούθησε ήταν αρκετά ψυχρός με αρκετά χιόνια αλλά παράλληλα και με αλκυονίδες μέρες με καλό καιρό.

Για να δούμε λοιπόν αν ο Ιανουάριος μας δείξει τα δόντια του, μιας και ο Δεκέμβριος, ήταν μεν ψυχρός, χωρίς ωστόσο πολλά φαινόμενα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.