Πρόγνωση καιρού 3, 4, 5 Δεκεμβρίου: έκτακτο δελτίο ΕΜΥ. Ξεριζώνονται δέντρα

Ποιο είναι το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρού από την ΕΜΥ για 3, 4, 5, 6 Δεκεμβρίου; Διαβάστε ποια δρομολόγια πλοίων ακυρώθηκαν και ποια είναι η κατάσταση λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Νέα επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χωράς, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται σε όλη τη χώρα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν στα ανατολικά, τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για την Αίγινα, ενώ από τη Ραφήνα δεν θα γίνει το δρομολόγιο του Superferry στις 7:50 για ‘Ανδρο, Τήνο, Μύκονο. Επίσης, θα ακυρωθεί πιθανότατα το δρομολόγιο από Μαρμάρι -Ραφήνα στις 8 το πρωί.

Από το Λαύριο δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων μέχρι τη Τζιά.

Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλος- Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου και Θάσου- Κεραμωτή. Κλειστό είναι και το πορθμείο στο Ρίο-Αντίρριο.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Ισχυροί άνεμοι 3, 4, 5 Δεκεμβρίου

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική. Η πυροσβεστική υπηρεσία αυτή την ώρα έχει δεχθεί περίπου 232 κλήσεις και επιχειρεί με 20 συνεργεία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, σήμερα 3 Δεκεμβρίου βορειοανατολικούς ανέμους, εντάσεως 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ στα ανατολικά, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά. Κλειστή είναι η λεωφόρος Δημοκρατίας στο Μενίδι και η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Ιερά Οδό. Δέντρο έπεσε και στην πλατεία Συντάγματος.

Σε έκτακτο δελτίου πρόγνωσης καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις, αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μέτρα. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το βράδυ της ίδιας μέρας. Στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μέτρα.

Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές του Νομού Αττικής με υψόμετρο μεγαλύτερο από 600 μέτρα. Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει στην Αθήνα η θερμοκρασία, η οποία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα να έχουν πέσει δέντρα και να έχουν παρασυρθεί κάδοι στους δρόμους.

Πάνω από 200 κλήσεις έχει δεχθεί μέχρι τώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επιχειρούν περίπου 20 συνεργεία προκειμένου να απομακρυνθούν τα δέντρα από τους δρόμους.

Δέντρο έπεσε δίπλα στο σπίτι της Πρεζεράκου εξαιτίας του καιρού

Η γνωστή αθλήτρια, Έρρικα Πρεζεράκου φωτογράφισε το μεγάλο δέντρο που έπεσε στην γειτονιά της, από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Πεσμένο δέντρο στο Σύνταγμα

Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα, “έριξε” τα ξημερώματα δέντρο στην πλατεία Συντάγματος.

Δέντρο έπεσε σε αυτοκίνητο και σπίτι στην Πεύκη

Ένα δέντρο ξεριζώθηκε και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Έπεσε δέντρο στην πλ. Συντάγματος

Η κακοκαιρία “χτύπησε” μέχρι και την πλατεία Συντάγματος, στην οποία λόγω του δυνατού αέρα έπεσε δέντρο.

Πεσμένο δέντρο στο Χαλάνδρι

Δυσκολίες και προβλήματα αντιμετωπίζουν λόγω των θυελλωδών ανέμων και οι κάτοικοι του Χαλανδρίου.

Πτώση δέντρου στο Ν. Ψυχικό

Πτώση δέντρου λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα και στην οδό Ανδριανείου, στο Νέο Ψυχικό.

Κακοκαιρία στον Πειραιά

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από το πανό που κρεμόταν στον πύργο του Πειραιά, έπεσε από τον δυνατό αέρα.

Έπεσε το πανό του πύργου Πειραιά

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από το πανό που κρεμόταν στον πύργο του Πειραιά, έπεσε από τον αέρα πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ αλλά και των τρόλεϊ.

Δέντρο ξεριζώθηκε στα Πετράλωνα

Ακόμα ένα δέντρο ξεριζώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων στα Πετράλωνα.

“Πνίγηκαν” περιουσίες

Ακραία φαινόμενα προκάλεσαν βιβλική καταστροφή σε Ζαχάρα – Φιγαλεία. Στο μάτι του “κυκλώνα” Κακόβατος, Ανήλιο, Λέπρεο, Φασκομηλιά.

Δραματικές στιγμές βίωσαν οι κάτοικοι στα χωριά της Ζαχάρως και της Φιγαλείας τη νύχτα της Κυριακής.

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή και τα μεγάλα ύψη βροχής προκάλεσαν την υπερχείλιση των ακαθάριστων ρεμάτων και χειμάρρων, που έπνιξαν με τόνους λάσπης και φερτών υλικών περιουσίες. Από τις πλημμύρες κινδύνεψαν άνθρωποι μέσα στη νύχτα και κλήθηκαν η πυροσβεστική υπηρεσία με ισχυρές δυνάμεις και ο δήμος, για να σώσουν ζωές μέσα από τα σπίτια που είχαν μέχρι και ενάμιση μέτρο νερό σε κάποιες περιπτώσεις. Το ξημέρωμα της Δευτέρας, βρήκε τους κατοίκους να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους.

Aναλυτικά το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ για 3, 4, 5 Δεκεμβρίου.

α) Σήμερα Τρίτη (3 Δεκεμβρίου):

1. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μετρά. τα φαινόμενα από το βραδύ θα σταματήσουν.

2. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μετρά.

3. Ισχυρές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν από το απόγευμα στη νοτιά Πελοπόννησο και την Κρήτη.

4. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά και νοτιά στα 7 με 9 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στα 10 μποφόρ.

5. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (6-8 βαθμούς) από βορρά προς νότο.

β) Την Τέταρτη (4 Δεκεμβρίου):

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης θα χιονίσει.

2. Στις περιοχές της παραγράφου α.2 γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

3. Σταδιακά από το απόγευμα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ασθενήσουν αλλά οι θερμοκρασίες στα ανατολικά της χωράς θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Βελτίωση του καιρού περιμένουμε απο την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου η οποία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου. Ωστόσο νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις περιμένουμε από το Σάββατο. Μάλιστα το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει πολλές ημέρες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.