Τέλη κυκλοφορίας 2014: γιατί πάει προς παράταση η καταβολή τους

Γιατί πάει προς παράταση η καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2014; Ποια είναι τα συγκριτικά στοιχεία σχετικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο;

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο παράτασης για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2014, καθώς, ενώ η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, δεν έχουν πληρωθεί ακόμη περίπου 3 εκατ. βεβαιώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ, μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί περίπου 2,4 εκατ. βεβαιώσεις στις τράπεζες, ποσοστό 45%, από τις συνολικά 5,5 εκατ. βεβαιώσεις, ενώ στα δημόσια ταμεία έχουν μπει περίπου 500 εκατ. ευρώ, από 1,09 δισ. ευρώ προϋπολογισθέντων εσόδων.

Το ΥΠΟΙΚ πάντως αναφέρει επισήμως πως δεν θα δοθεί παράταση και καλεί τους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέχρι την τελευταία ημέρα του έτους, ωστόσο η ολιγοήμερη παράταση φαίνεται πιθανή, καθώς κρίνεται αδύνατο να πληρωθούν 1 εκατ. βεβαιώσεις ημερησίως τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Να σημειωθεί πως για τα τέλη κυκλοφορίας 2013 η προθεσμία πληρωμής παρατάθηκε μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο twitter, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης, σημείωσε πως οι βεβαιώσεις τελών κυκλοφορίας που έχουν πληρωθεί φέτος είναι 250 χιλιάδες περισσότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Διαβάστε πότε λήγει η διορία και εάν θα υπάρξει παράταση στα Τέλη κυκλοφορίας 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.