Δημήτρης Κοντομηνάς: δεν πληρώνει τα 5.000.000€ για την εγγύηση

Δεν γλυτώνει τη φυλακή ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Γιατί δεν πληρώνει τα 5 εκατ. για την εγγύησή του ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς;

Τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων κάνει η πληροφορία ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα ζητήσει «θεραπεία» της απόφασης για την εγγύηση των 5 εκατομμυρίων υποστηρίζοντας πώς δεν διαθέτει τόσο ρευστό.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα ζητήσει δηλαδή μείωση, “κούρεμα” της εγγύησης.

Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς είναι σχεδόν απίθανο αυτό το αίτημα να ικανοποιηθεί από τις δικαστικές αρχές και πολύ δύσκολα θα γλιτώσει την προφυλάκιση ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και με την καταβολή εγγύησης-μαμούθ 5 εκατ. ευρώ όπως αποφάσισε, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση, το Δικαστικό Συμβούλιο που είχε κληθεί να λύσει τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία.

Η ψηφοφορία ήταν 2-1 καθώς ένας δικαστής είχε την άποψη ότι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς πρέπει να προφυλακιστεί.

Οι περιοριστικοί όροι είναι αυτοί που είχε προτείνει ο ανακριτής της υπόθεσης των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμείου, στην οποία εμπλέκεται ο Δημήτρης Κοντομηνάς, δηλαδή εγγύηση 5.000.000 ευρώ και επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Για δικαίωση του πελάτη τους, είχαν κάνει λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Κοντομηνά, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, να αφεθεί ο επιχειρηματίας ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Επικράτησαν ο νόμος και η λογική. Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι είναι αμέτοχος ποινικών αδικημάτων» δήλωσε ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ενώ ο Γρηγόρης Τσόλιας είπε: «Αναμένουμε το σκεπτικό των δικαστών, αν και κατά πλειοψηφία για μας είναι μεγάλη δικαίωση».

Διαβάστε για τον φλογερό έρωτα της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου και του Δημήτρη Κοντομηνά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.