ΕΟΠΥΥ: πόσο πάει η συνταγή φαρμάκων

Πόσο πάει η συνταγή φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ; Διαβάστε το νέο χαράτσι που περιμένει τους ασθενείς και ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Νέο χαράτσι περιμένει τους ασθενείς-ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μετά τα Θεοφάνεια, αφού για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους θα πληρώνουν ένα ευρώ ανά συνταγή.

Τι προβλέπει η Εγκύκλιος που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας; Σύμφωνα με αυτή από τις 8 Ιαναουαρίου θα ισχύσει το μέτρο της καταβολής του ενός ευρώ για κάθε συνταγή και θα καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς της χώρας.

Από την καταβολή του ενός ευρώ- αυτό θα αφορά την κάθε συνταγή, θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που οφείλουν να συνταγογραφούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το μέτρο αυτό αποφασίσθηκε να τεθεί σε εφαρμογή προκειμένου να περιορισθεί η κατανάλωση φαρμάκων και να συγκρατηθεί έτσι το κόστος φαρμακευτικής δαπάνης.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί εκφράζουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την εφαρμογή του μέτρου αυτού αφού υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να μπουν σε ρόλο φοροεισπράκτορα.​

Διαβάστε ποιες είναι οι νέες αλλαγές στην αποζημίωση των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.