Άγγελος Φιλιππίδης: μέχρι πότε πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Μέχρι πότε πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή της υπόθεσης ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης;

Προθεσμία για τη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση ζήτησε και πήρε ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλιππίδης κατηγορείται για απιστία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το ΤΤ στους επιχειρηματίες Λ. Λαυρεντιάδη, Δ. Κοντομηνά και Κυριάκο Γριβέα.

Σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη, εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, όπως είναι γνωστό, για τις ίδιες κατηγορίες που αφορούν δανειοδοτήσεις σε εταιρείες real estate του επιχειρηματία Παν. Ευθυμίου.

“Έκανα αυτό που είχα πει από την αρχή, να έρθω στην Ελλάδα” δήλωσε έξω από το γραφείο του ανακριτή ο Άγγελος Φιλιππίδης. Οπως είπε ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του ΤΤ, χθες το βράδυ στις 12, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και πλέον ήταν και τυπικά ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές.

Τον ενημέρωσαν, ωστόσο, ότι στις 9 σήμερα το πρωί επρόκειτο να ενεργοποιηθεί το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για δανειοδοτήσεις του ΤΤ.

“Εγώ τους είπα ότι θα φύγω για την πατρίδα μου, με την πρώτη πτήση” ανέφερε ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος σκοπεύει να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του, ώστε να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

«Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα όπως υποσχέθηκα χθες το βράδυ». Η λιτή δήλωση του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελου Φιλιππίδη κατά την άφιξή του στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, περίπου 17 λεπτά πριν από τις 10 το πρωί της Τετάρτης (05/02).

Περίπου μισή ώρα αργότερα ο Άγγελος Φιλιππίδης με χειροπέδες στα χέρια εξήλθε από το κτίριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προκειμένου να οδηγηθεί στα εργαστήρια της εγκληματολογικής. Ακολούθως πήρε τον δρόμο για τον εισαγγελέα εκτέλεσης του εντάλματος και εν συνεχεία για την Ευελπίδων και τον ανακριτή.

Η πτήση 1845 των τουρκικών αερογραμμών που μετέφερε τον Άγγελο Φιλιππίδη από την Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί.

Ο πρών διοικητής του Τ.Τ., Άγγελος Φιλιππίδης ο οποίος καταζητείτο με ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές, παρελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η άφιξη του καταζητούμενου επιτεύχθηκε κατόπιν συνεννόησης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο enikos.gr, υποστήριξε ότι «αγωνιώ για να έρθω να απολογηθώ και προσπαθώ να έρθω να απολογηθώ, όμως κάποιοι φαίνεται ότι δεν το θέλουν».

Ο Άγγελος Φιλιππίδης από το αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης που βρίσκεται μίλησε για το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί εις βάρος του και το οποίο ουσιαστικά τον κρατάει ακόμα στην γειτονική χώρα καθυστερώντας την επιστροφή του στην Ελλάδα.

«Πάρα πολλές ερμηνείες μπορούν να δοθούν και είναι πάρα πολύ παράξενο το δεύτερο ένταλμα που αφορά σε δάνεια που έχουν είτε αποπληρωθεί είτε εξυπηρετούνται κανονικά».

Ενώ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στις τουρκικές φυλακές, καθώς όπως είπε, θα υπάρξει και δεύτερο δικαστήριο στην Τουρκία για το δεύτερο ένταλμα. «Αυτό επιδιώκει το ελληνικό δημόσιο και είναι πάρα πολύ πιθανό να το καταφέρει».

Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, άφησε σαφείς αιχμές, ότι κάποιοι δεν επιθυμούν να επιστρέψει στην Ελλάδα, επιμένοντας δε, ότι κάποιοι δεν θέλουν να γυρίσει για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση των «αμαρτωλών» δανείων του «Τ.Τ.».

«Όταν κάποιος άνθρωπος- ο οποίος κατέχει δημόσιες θέσεις, σημαντικές στη ζωή του, έχει κάνει κάποια πράγματα κάπως πρωτότυπα, π.χ μειώνει το μισθό του στο μισό, ο οποίος έχει σημαντική ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, έχει την οικογένειά του στην Ελλάδα και το γιο του να είναι ακόμα μαθητής- δηλώνει ότι εγώ θα επιστρέψω σε 2-3 μέρες, το λιγότερο πράγμα που μπορεί να κάνει το ελληνικό κράτος, αφού δεν τήρησε το ανθρώπινό του δικαίωμα να τον φωνάξει στην προανάκριση, είναι να του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει χωρίς να συλληφθεί στο αεροδρόμιο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Φιλιππίδης.

Σχολιάζοντας την απόφαση των ελληνικών αρχών, να μην τον αφήσουν να απολογηθεί στη χώρα μας σχολίασε ότι έχει πέσει θύμα στοχοποίησης, υποστηρίζοντας ότι: «H κυρία Πόπη Παπανδρέου έχει εκτελέσει από το ένα μέτρο την καριέρα μου» και πρόσθεσε μιλώντας στο enikos.gr:

«Ζήτησα ένα πράγμα, στα πλαίσια της έρευνας να ακουστεί η άποψή μου και η άποψή μου δεν ακούστηκε. Θέλω να έρθω να απολογηθώ, πρέπει να έρθω να απολογηθώ, το χρωστάω στην ιστορία μου, στον εαυτό μου, στους 2.500 υπαλλήλους που δούλεψαν μαζί μου. Αγωνιώ για να έρθω να απολογηθώ και προσπαθώ να έρθω να απολογηθώ, όμως κάποιοι φαίνεται ότι δεν το θέλουν.

Δεν μπορώ να ξέρω ποιοι είναι, ίσως αυτοί που περίμεναν ότι εγώ, με το που με κατηγορήσουν, θα κρύβομαι στο εξωτερικό και δεν θα μιλάω. Εγώ θα μιλήσω γιατί πρέπει να υπερασπιστώ το έργο της ζωής μου. Και γι’ αυτό θα γυρίσω» τόνισε.

Ο πρώην επικεφαλής του «Τ.Τ.» Άγγελος Φιλιππίδης, σχολιάζοντας τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε ότι «Δεν ξέρω τι έγραψαν (σ.σ. οι τούρκοι δικηγόροι) στο υπόμνημα γιατί ήταν στα τούρκικα. Αυτό που γνωρίζω είναι όσα είπα στο δικαστήριο».

Και ανέφερε ακόμη για τον πρώην πρωθυπουργό: «Με τιμά το γεγονός ότι είμαι φίλος πολιτικά και προσωπικά με τον Κώστα Καραμανλή αλλά δεν κρύβομαι πίσω από κανέναν.

Δεν θα κρυφτώ πίσω από τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος δεν έχει καμία ευθύνη, δεν έχει δώσει ποτέ καμία οδηγία που να έχει επηρεάσει τις αποφάσεις μου, επομένως δεν έχω καμία πρόθεση να κρύψω το καταπληκτικό μου έργο πίσω από κανέναν».

Δείτε ποιο το έγγραφο που υπέγραψε ο Άγγελος Φιλιππίδης για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.