ΑΣΕΠ: δείτε τις δύο νέες προκηρύξεις για 439 θέσεις σε εφορίες

Ποιες είναι οι δύο νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για 439 θέσεις σε εφορίες;

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθούν δύο νέες προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίες αφορούν σε προσλήψεις 439 υπαλλήλων στις εφορίες.

Η πρώτη προκήρυξη αφορά στην πρόσληψη 279 εφοριακών στο Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι θα απορροφηθούν από τους πίνακες του ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα από τους επιλαχόντες της προκήρυξης 1Κ/2013, ενώ η δεύτερη αφορά σε 160 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν από νέους υποψηφίους, που θα καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι υπάλληλοι με αυξημένα προσόντα πρόκειται να στελεχώσουν τη νέα ανεξάρτητη ελεγκτική υπηρεσία, που αριθμεί πάνω από 2.000 έμπειρους ελεγκτές και χιλιάδες υπαλλήλους, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τις διαδικασίες είσπραξης των φορολογικών εσόδων, ενώ θα ασχοληθούν με τη διενέργεια ελεγχου πόθεν έσχες, τον υπολογισμό ΦΠΑ στους φορολογούμενους αλλά και με τον έλεγχο αναπτυγμένων επιχειρήσεων.

Οι 439 προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας, ενώ οι αιτήσεις των υποψηφίων για τις εκάστοτε εφορίες θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στην Ανεξάρτητη Αρχή, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 20 ημερών.

Διαβάστε πώς η εφορία “φακελώνει” τις συναλλαγές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.