Τέλος ο ΕΟΠΥΥ: πότε έρχεται ο ΠΕΔΥ με λουκέτα και απολύσεις

Πότε ξεκινάει ο νέος ΕΟΠΠΥ και έρχεται στη θέση του ο ΠΕΔΥ φέρνοντας μαζί του απολύσεις γιατρών και λουκέτα σε ιατρεία;

Σήμερα Πέμπτη εν μέσω αντιδράσεων από γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, η Βουλή υπερψήφισε επί της αρχής το περιβόητο νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη που δίνει το πράσινο φως για απολύσεις γιατρών και λουκέτα σε πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Εν μέσω ανησυχίας από γιατρούς και εργαζόμενους και με το πράσινο φως της συγκεβερνώσας παράταξης, ψηφίσθηκε σήμερα Πέμπτη το νομοσχέδιο Άδωνι για τον νέο ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία του νέου φορά με το όνομα ΠΕΔΥ.

Έτσι μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΕΔΥ έγινε νόμος του κράτους. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 151 βουλευτές, ενώ το καταψήφισαν 119 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Έτσι απ΄ότι φαίνεται οι απολύσεις και οι απομακρύνσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δε πρόκειται να αποφευχθούν παρά τη δίμηνη απεργία και τις αμέτρητες αντιδράσεις.

Άλλωστε δύο είναι τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τώρα τον κλάδο:

τι θα γίνει με τις θέσεις που θα καταργηθούν από τις απομακρύνσεις και τις απολύσεις αλλά και υπό ποιες συνθήκες θα μπορούν όσοι απολυθούν, να συνάψουν μετά συμβάσεις στα ιατρεία τους με τον νέο ΕΟΠΥΥ.

Εξάλλου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αποσαφήνισε υπό ποιες προϋποθέσεις θα συμβληθούν στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Μπορεί μέχρι πριν λίγες ημέρες ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας στη Βουλή να έκανε λόγο για ειδικό καθεστώς συμβάσεων αλλά ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει πως δε θα υπάρξουν πορνομια. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ξεσήκωνε τους υπόλοιπους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως το βέβαιον είναι ότι όσες θέσεις μείνουν κενές θα καταργηθούν και θα δημιουργούνται μόνο εκείνες που θα χρειάζονται σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Το μόνο βέβαιον είναι ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια, ξεκινά αμέσως η διαθεσιμότητα των περίπου 8500 εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ. Διαθεσιμότητα που θα διαρκέσει έναν μήνα κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Δείτε ποιος θα είναι ο νέος ΕΟΠΠΥ με το όνομα που θα είναι ΠΕΔΥ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.