Φορολογική δήλωση 2014 (Έντυπο Ε1): ποιες βασικές αλλαγές πρέπει να γνωρίζετε

Με ποιες αλλαγές θα έρθουν αντιμέτωποι οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης 2014;

Η μείωση των φοροαπαλλαγών, φέρνει στο προσκήνιο σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2014.

Οι βασικότερες αλλαγές στη φορολογική δήλωση, εκτός από εκείνες, που έχει φέρει το taxisnet, αφορούν στη μείωση φόρου λόγω αναπηρίας, αφού πλέον καταργούνται οι κωδικοί, που συμπλήρωναν οι γονείς, καθώς τα προστατευόμενα μέλη δεν επιφέρουν καμία απαλλαγή στους φορολογούμενους αλλά και αλλαγές στα φορολογούμενα εισοδήματα, εφόσον ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, που προσφέρουν παροχή υπηρεσίας και έχουν το πολύ μέχρι τρεις εργοδότες και υπογεγραμμένη σύμβαση, φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών.

Επιπλέον, στη φορολογική δήλωση προστίθεται κωδικός για όσους παρέχουν εργασία με εργόσημο, ενώ αλλάζει και ο τρόπος φορολόγησης των ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών.

Προστίθενται στην τρέχουσα φορολογική δήλωση, κωδικοί που αφορούν στην ετήσια αντικειμενική δαπάνη πρώτης και δεύτερης κατοικίας, ειδικοί κωδικοί για τους κατόχους σκαφών, αεροσκαφών και ελικοπτέρων αλλά και νέοι κωδικοί, που θα πρέπει να αναγράφονται οι τόκοι καταθέσεων σε τράπεζες της ημεδαπής.

Ταυτόχρονα, στη φορολογική δήλωση 2014 προσττίθενται 4 νέοι κωδικοί, που σχετίζονται με τους φόρους, που αναλογούν στο εκάστοτε εισόδημα κι εκείνους, που θα αναγράφεται το ΑΜΚΑ των ηλικιωμένων προστατευόμενων μελών.

Από την άλλη πλευρά, δε θα υπάρχουν στη φορολογική δήλωση 2014, οι κωδικοί που αφορούν στις εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς μεταφέρονται στο έντυπο Ε3, αλλά και οι κωδικοί περί τόκων των στεγαστικών δανείων, των δαπανών για την αποκατάσταση ακινήτων κι εκείνοι, που αφορούν στα φροντιστήρια των παιδιών.

Διαβάστε ποια είναι τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής φορολογικής δήλωσης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.