Γιεβγκένια Τιμοσένκο: ποια η άτακτη κόρη της καυτής Γιούλια

Ποια είναι η Γιεβγκένια Τιμοσένκο που είναι ένα πρόσωπο των ημερών και είναι η κόρη της καυτής Γιούλια Τιμοσένκο;

Ένα από τα πρόσωπα των ημερών -και των τελευταίων ετών- είναι στην Ουκρανία η αμφιλεγόμενη Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία αποφυλακίστηκε με την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Μία δικαίωση που στηρίζεται κατά πολύ στην… νεότερή της έκδοση, την κόρη της, Γιεβγκένια Τιμοσένκο που ασχολήθηκε με την πολιτική ελέω συνθηκών.

«Ποτέ δεν είχα καμία φιλοδοξία για την πολιτική» δήλωνε το 2012 η 34χρονη Γιεβγκένια Τιμοσένκο, σήμερα, κόρη της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας. Από το 2010, όμως, όταν η Γιούλια Τιμοσένκο πέρασε το κατώφλι της φυλακής στο Χάρκοβο, η Γιεβγκένια άφησε στην άκρη τη διεύθυνση του ιταλικού εστιατορίου που διατηρεί στο Κίεβο και έβαλε αναγκαστικά το «ταγέρ» της πολιτικού.

Άρχισε μία καμπάνια για την απελευθέρωση της μητέρας της η Γιεβγκένια Τιμοσένκο που περιελάμβανε επαφές με πολιτικούς αξιωματούχους, συνεντεύξεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις. Φυσικά είχε το υπόβαθρο να το κάνει, αφού έζησε εννιά χρόνια στην Αγγλία με σπουδές στο Rugby School και στο London School of Economics (LSE).

Το 2004 γνώρισε στην Αίγυπτο τον βρετανό ροκ τραγουδιστή των Death Valley Screamers, Σον Καρ, με τον οποίο ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου έναν χρόνο αργότερα. Το 2011, όμως, το διαζύγιο απελευθέρωσε την Γιεβγκένια Τιμοσένκο για να ασχοληθεί με τη διεθνή υπεράσπιση της μητέρας της.

Ζώντας σε ένα «χρυσό κλουβί» προστατευμένη από τη φτώχεια στην Ουκρανία συμβάδιζε με τις φιλοδοξίες που είχε για την Γιεβγκένια Τιμοσένκο η μητέρα της. «Πάντα ήθελε να είμαι καλή μαθήτρια, η καλύτερη στην τάξη. Στην αρχή ήταν δύσκολο να το πετυχαίνω» δήλωνε χαμογελώντας.

Χαρακτήρισε τρομακτικό το γεγονός ότι μίλησε ενώπιον 1.000 ατόμων, τον Δεκέμβριο του 2011, στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί να την παρακολουθούν. Θα έκανε τα πάντα, όμως, για τη μητέρα της. «Το να βλέπεις τη μητέρα σου στη φυλακή είναι φρικτό, δεν το αντέχεις» τόνισε επανειλημμένα.

Τελικά πέτυχε τον στόχο της, ο αγώνας της δικαιώθηκε και είδε ξανά τη μητέρα της ελεύθερη. Έβαλε το λιθαράκι της στην εξέλιξη αυτή, όμως εάν ΗΠΑ και Ε.Ε. δεν ήθελαν την Γιούλια Τιμοσένκο εκτός φυλακής η Γιεβγκένια Τιμοσένκο ακόμα θα προσπαθούσε.

Δείτε πώς επέστρεψε ως ηρωίδα η Γιούλια Τιμοσένκο στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στην Ουκρανία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.