Μίκαελ Σουμάχερ: “Υπέροχα τα νέα!”

Ποιος κοντινός άνθρωπος του Μίκαελ Σουμάχερ είπε ότι είναι υπέροχα τα νέα για την υγεία του; Τι ανακοίνωσε ο ίδιος;

Ο πρώην επικεφαλής γιατρός της Φόρμουλα 1, ο Γκάρι Χάρτστιν, βρέθηκε στο πλευρό του Μίκαελ Σουμάχερ, από την πρώτη στιγμή του σοβαρού τραυματισμού του παγκόσμιου πρωταθλητή. Μάλιστα και στο παρελθόν επιχείρησε μέσω του προσωπικού του blog να εξηγήσει τι αντιμετώπιζε ο Μίκαελ Σουμάχερ και κινδυνεύει τόσο η ζωή του.

Ουσιαστικά είναι η πιο αξιόπιστη πηγή – εκτός του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ – αφού γνωρίζει και παρακολουθεί προσωπικά τον Γερμανό πιλότο από τον πρώτο αγώνα στην καριέρα του στη Φόρμουλα 1.

Έτσι ο γιατρός, ένα 24ωρο μετά την επίσημη ανακοίνωση της μάνατζερ πως οι γιατροί που τον παρακολουθούν έχουν ξεκινήσει τη σταδιακή μείωση της νάρκωσης, ώστε να βγει από την καταστολή, ο Χάρτστιν έγραψε στο blog του τον τρόπο που θα γίνει αυτό και τι περιμένει τον Σουμάχερ στη συνέχεια, χαρακτηρίζοντας «υπέροχα νέα» την απόφαση των γιατρών.

Αναλυτικότερα η ανάρτηση του γιατρού της Φόρμουλα 1, Γκάρι Χάρτστιν, για τον Μίκαελ Σουμάχερ:

«Ας είμαστε σαφείς, η ανακοίνωση πως η ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τον Μίκαελ Σουμάχερ δεν συνεχίζει την καταστολή είναι τα νέα που περιμέναμε. Είναι η πρώτη πραγματικά μεγάλη μετάβαση: Από το οξύ, επικίνδυνο για τη ζωή του εγκεφαλικό τραύμα σε υποξεία ανάκτηση. Ακολουθεί, ας μη λησμονήσουμε, μια μακράς διάρκειας περίοδο αποκατάστασης. Αλλά αυτά είναι υπέροχα νέα.

Όσο για το πως αυτό θα γίνει, τα πράγματα είναι απλά. Οι ηλεκτρονικές αντλίες που τροφοδοτούν τις ηρεμιστικές ουσίες απενεργοποιούνται. Αυτό είναι. Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τον Μίκαελ διατηρούν την εύλογη προσδοκία πως ο οργανισμός του δεν θα αντιδράσει όταν ο μηχανισμός απενεργοποιηθεί.

Ανεπιθύμητη θα είναι, το φαντάζεστε, η αύξηση της ενδοκρανιακής πίεσης. Για να είμαστε ειλικρινείς, διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα μετατραυματικής περιόδου και νομίζω πως έχουμε ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα.

Οπότε τι θα γίνει όταν κλείσει αυτός ο μηχανισμός;

Αλήθεια ή ψέματα, οι Γάλλοι νευροχειρουργοί διατηρούν τον ασθενή σε καταστολή περισσότερο από τους Αγγλοσάξονες. Δεν έχει σημασία. Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την περίθαλψη του Μίκαελ γνωρίζουν τι κάνουν.
Είναι πιθανό να έχει χορηγηθεί φάρμακο με με μακρά διάρκεια. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε θα έχει ήδη αντικατασταθεί από ένα με μικρότερη διάρκεια επίδρασης. Αυτό επιτρέπει την εμφάνιση σημαδιών λίγες ώρες μετά τη διακοπή χορήγησης των εγχύσεων.
Τι ακριβώς συμβαίνει; Γενικά η πρώτη απόπειρα διακοπής της καταστολής διακόπτεται από κάτι. Ο ασθενής βρίσκεται σε ανησυχία, η αρτηριακή πίεση ανεβαίνει, η μερική πίεση του οξυγόνου είναι χαμηλή… κάτι γίνεται πάντα. Οπότε συνεχίζεις την καταστολή, αφήνεις την κατάσταση να σταθεροποιηθεί και είτε προσπαθείς ξανά, είτε περιμένεις την επόμενη μέρα. Συνήθως χρειάζεται να γίνουν ορισμένες προσπάθειες για να πάνε όλα όπως πρέπει.

Ποια σειρά θα πρέπει να ακολουθηθεί; Ιδανικά ο Μίκαελ θα θέλει να ξεκινήσει να αναπνέει και να απογαλακτιστεί από το αναπνευστικό μηχάνημα. Εξίσου σημαντικό είναι να ξεκινήσει να αντιδράει στο περιβάλλον. Ακολουθώντας απλές εντολές, ακολουθώντας το βλέμμα.

Τώρα, έχω ακούσει (από ανεπιβεβαίωτες πηγές) ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις πως ο Μίκαελ το έχει ήδη κάνει αυτό. Αν αυτό έχει γίνει ήδη τότε είναι πραγματικά πολύ καλά νέα. Οπότε πρέπει να περιμένουμε μια τέτοια είδηση να επιβεβαιωθεί στο μέλλον».

Διαβάστε πώς αντιδρά πλέον ο Μίκαελ Σουμάχερ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.