ΜΚΟ: ο Άλεξ Ρόντος στα χέρια της δικαιοσύνης. Τι δήλωσε

Ποιες οι δηλώσεις του πρώην συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντου; Τι είπε στην ανακρίτρια για την ΜΚΟ;

Ενώπιον της 4ης ανακρίτριας βρέθηκε ο άλλοτε συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της ΜΚΟ.

Ο Άλεξ Ρόντος, με τη συνοδεία του δικηγόρου του Γιάννη Ματζουράνη βρέθηκε με άκρα μυστικότητα στο γραφείο της ανακρίτριας Μαρίνας Ευαγγέλου, για να ρίξει φως στην υπόθεση της ΜΚΟ, καθώς είχε την εποπτεία της αλλά και την ιδιότητα του επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, επι θητείας Γιώργου Παπανδρέου.

Μετά τη συνάντησή του με την ανακρίτρια, ο Άλεξ Ρόντος αποχώρησε, ενώ εικάζεται πως θα επιστρέψει στο εξωτερικό, μέχρι να κληθεί επισήμως απο τις αρχές και να απολογηθεί για την υπόθεση της ΜΚΟ, αφού δεν έχει ακόμα συνταχθεί σε βάρος του κατηγορητήριο, ούτε του έχει τεθεί κάποιος περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου απ τη χώρα.

Ωστόσο, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος 8 ατόμων για την περιβόητο ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Κώστας Τζεβελέκος, κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του, ενώ βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος έχει ασκηθεί και εναντίον του πρώην συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντου, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους αξιωματούχους του ΥΠΕΞ, που φέρονται να φρόντιζαν τις “εργασίες” της ΜΚΟ.

Από την πλευρά του ο Άλεξ Ρόντος δήλωσε πως ακολουθούσε πιστά τη διαδικασία, που προβλεπόταν από ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο χαρακτήρισε προβληματικό και ελλιπές, ενώ παρά τις συχνές οχλήσεις του περί αλλαγών, που αφορούσαν στο έργο των ΜΚΟ, δε βρήκε ανταπόκριση.

Διαβάστε το σκάνδαλο των 2,4 εκατομμυρίων της ΜΚΟ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.