Τι λένε οι σεισμολόγοι για το νέο σεισμό στην Κεφαλονιά

Τι λένε οι σεισμολόγοι για το νέο σεισμό στην Κεφαλονιά; Γιατί εμφανίζονται διχασμένοι από το νέο κτύπημα του εγκέλαδου;

Διχασμένοι εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κεφαλονιά, ενώ υπάρχουν αποκλίσεις ακόμα και για το μέγεθος του νέου σεισμού.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Βασίλης Παπαζάχος μιλώντας στο Mega, εμφανίστηκε ανήσυχος, υποστηρίζοντας πως δε θα πρέπει να αποκλείεται και μία μεγάλη δόνηση μεγέθους ακόμα και 7 ρίχτερ.

Αντίθετα, ο Άκης Τσελέντης εμφανίστηκε πιο καθησυχαστικός, εκτιμώντας πως πρόκειται για συνέχεια της φυσιολογικής εξέλιξης του φαινομένου.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Δήμητρα Σαχπάζη, ανέφερε πως ο νέος σεισμός προήλθε από τον ίδιο εστιακό χώρο με τον πρώτο σεισμό στη Κεφαλονιά, αλλά λίγο πιο βορειοδυτικά, ενώ σημείωσε πως είναι πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλοι σεισμοί ίδιου μεγέθους.

Εξάλλου, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως δε φαίνεται να έχει ενεργοποιηθεί κάποιο νέο ρήγμα και πρόκειται πιθανότατα για έναν ισχυρότερο μετασεισμό.

Ωστόσο ο ίδιος επισήμανε πως τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες θα υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποκλίσεις υπήρξαν ακόμα και για το μέγεθος του νέου σεισμού στη Κεφαλονιά, με το Ευρωμεσογειακό να δίνει μέγεθος 6,1 ρίχτερ, όπως και το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ενώ το Ινστιτούτο της Αθήνας δίνει 5,7 ρίχτερ.

Δείτε τη παραλία Μύρτου μεά από το νέο σεισμό στη Κεφαλονιά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.