ΟΑΕΔ: Δουλειά σε 27.713 ανέργους με τρία προγράμματα | oaed.gr

Ποια τα τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ για δουλειά σε 27.713 ανέργους; Μπείτε στο oaed.gr και δείτε αναλυτικά τα προγράμματα.

Δουλειά σε τουλάχιστον 27.713 ανέργους θα δώσουν τρία προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, που αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα και προβλέπονται από αποφάσεις του υπουργείο Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας. Συγκεκριμένα, τα προγράμματα, εντάσσονται στο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση και την Καταπολέμηση της Ανεργίας».

Το ύψος του συνολικού προϋπολογισμού των τριών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για τους ανέργους ανέρχεται στα 1.527.642.069 ευρώ με ευκαιρίες εισόδου στην αγορά εργασίας για 443.474 ανέργους.

Ακολουθούν τα τρία προγράμματα που μπορείτε να βρείτε στο oaed.gr:

-«Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 – 66 ετών» μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις για την πρόσληψη (με πλήρη μισθό και ασφάλιση) ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών.

Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων διαρκεί ένα χρόνο και ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά 10.000 άνεργους και η συνολική του δαπάνη ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ.

-«Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤΟΠΙΚΟ»», μέσω του οποίου θα τοποθετούνται σε θέσεις απασχόλησης άνεργοι όλων των ηλικιών που συμμετείχαν σε τοπικά σχέδια.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα, ενώ η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα.

Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις μήνες.

Ωφελούμενοι θα είναι 10.000 άνεργοι και το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.

-«Παρεμβάσεις για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες”, το οποίο αφορά συνεκτικές δράσεις για κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη στην αγορά εργασίας για ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, οροθετικοί, πρώην χρήστες ουσιών κ.α.). Ωφελούμενοι είναι 7.713 άνεργοι αυτής της κατηγορίας και η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 79.560.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των δυο πρώτων προγραμμάτων, τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτά, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ωφελούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr όπου θα αναρτηθούν και οι σχετικές προκηρύξεις.

Διαβάστε ποιο το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους ανέργους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 Σχόλιο

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ, ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΣΤΙΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΒΟΛΗ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΕΡΝΕΙΣ ΔΡΑΧΜΗ, ΠΑΙΡΝΩ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΌ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Comments are closed.

Κάνε Like στο Fimes.gr