Νέο χαράτσι στα ΙΧ: αναστάτωση με τα τέλη κυκλοφορίας

Ποιο είναι το νέο χαράτσι στα ΙΧ που έχει δημιουργήσει αναστάτωση στις εφορίες και στα τέλη κυκλοφορίας; Ποιο είναι το μπέρδεμα για τους ιδιοκτήτες των ΙΧ;

Αναστάτωση επικρατεί στις εφορίες, καθώς όσοι ιδιοκτήτες ή έμποροι ΙΧ έχουν πουλήσει τα οχήματά τους στο εξωτερικό και έχουν κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας τους καλούνται να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την οριστική διαγραφή λόγω εξαγωγής, σύμφωνα με την Ημερησία.

Από την άλλη μεριά αν κάποιος που έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του ΙΧ και επιθυμεί να το αποσύρει ώστε να αποκτήσει κάποιο καινούριο μοντέλο καταβάλλοντας χαμηλότερο τέλος ταξινόμησης, μπορεί να το κάνει χωρίς να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας.

Αν ο ιδιοκτήτης του ΙΧ έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και επιθυμεί απλά να το μεταφέρει σε κάποιο κέντρο ανακύκλωσης για οριστική διαγραφή, τότε επίσης θα πρέπει να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι πως αν κάποιος έχει καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας για να το εξάγει ή να το καταστρέψει (οριστική διαγραφή) θα πρέπει να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας.

Μοναδική εξαίρεση μη καταβολής των τελών κυκλοφορίας στα ΙΧ των ιδιοκτητών υπάρχει μόνο για την περίπτωση της απόσυρσης κάποιου αυτοκινήτου και μόνο.

Δείτε ποια τα τσουχτερά πρόστιμα στα τέλη κυκλοφορίας 2014 που καλούνται να πληρώσουν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.