Πέθανε η Τζένη Βάνου. Βιογραφικό

Πέθανε και έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη τραγουδίστρια Τζένη Βάνου στο Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ. Ποιο είναι το πλούσιο βιογραφικό της Τζένη Βάνου;

Τον Αύγουστο η Τζένη Βάνου έκανε επέμβαση στον λαιμό της για να αφαιρέσουν έναν όγκο. «Όλα κυλούσαν ομαλά και από τότε μέχρι και πριν λίγες ημέρες ένιωθε καλά» μας λέει συγγενικό της πρόσωπο.

«Ένιωσε ξαφνικά πόνους στην μέση, τα παυσίπονα δεν την έπιαναν και πήγε στο νοσοκομείο, εκεί οι εξετάσεις έδειξαν πως ο καρκίνος έχει απλωθεί σε όλο της το σώμα ραγδαία».

Την τελευταία της πνοή άφησε τελικά η Τζένη Βάνου με το πρόβλημα υγείας που τη βασανούσε. Η τραγουδίστρια νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου στο λάρυγγα.

Η Ευγενία Βραχνού, όπως ήταν το κανονικό όνομα όνομα της Τζένη Βάνου, γεννήθηκε το 1939 και τραγούδησε πολλές λαϊκές επιτυχίες. Η κηδεία της θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Πηγή.

Η Τζένη Βάνου ήταν παιδί χωρισμένων γονιών, με όνειρο να γίνει τραγουδίστρια κάτι που τελικά κατάφερε με μεγάλη επιτυχία.

Η ίδια η Τζένη Βάνου είχε κάποτε δηλώσει:

«Μεγάλωνα με το όνειρο να γίνω τραγουδίστρια. Ο πατέρας μου δεν ήθελε να το ακούσει καν. Η μητέρα μου ήταν πιο δεκτική. Οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι και κάθε φορά που πήγαινα για να μείνω στη μητέρα μου, τραγουδούσα από το πρωί που ξυπνούσα. Ξεκίνησα να τραγουδάω το 1959. Όταν το έμαθε ο πατέρας μου με έδιωξε από το σπίτι. Βρήκα τις βαλίτσες μου στην εξώπορτα. Τελικά, μετά από μερικούς μήνες με βρήκε ο ίδιος και μου ζήτησε συγγνώμη».

H γνωριμία της Τζένης Βάνου με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, ήταν η αφορμή για να αφήσει στην άκρη τις προσδοκίες της για σπουδές στη Φυσικομαθηματική Σχολή και να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ.).

Η καριέρα της Τζένης Βάνου ξεκίνησε το 1969 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.

Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής Θεσσαλονίκης το 1964, για να αντιπροσωπεύσει τον Μίμη Πλέσσα. Εκεί με το τραγούδι «Τώρα» πήρε το Α΄ βραβείο. Η κηδεία της Τζένης Βάνου θα γίνει στη Νέα Σμύρνη.

Δείτε ποιο πρόβλημα υγείας αντιμετώπιζε η γνωστή τραγουδίστρια Τζένη Βάνου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.