Βραβείο “Μελίνα Μερκούρη”: ποιες γνωστές ηθοποιοί το διεκδικούν

Ποιες ταλαντούχες ηθοποιοί διεκδικούν το θεατρικό βραβείοΜελίνα Μερκούρη“;

Με αφορμή τα 20 χρόνια από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη, πρόκειται να διεξαχθεί τιμητική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη, στις 4 Μαρτίου.

Το βραβείοΜελίνα Μεκρούρη” πρόκειται να δοθεί σε μια εκ των τριών διαγωνιζόμενων ηθοποιών για τη συμμετοχή τους σε βραβευμένες θεατρικές παραστάσεις.

Η πρώτη ηθοποιός, που διεκδικεί το βραβείοΜελίνα Μερκούρη” είναι η Λένα Δροσάκη για τη συμμετοχή της στα θεατρικά έργα “Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα” και “Venison” σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη και Θάνου Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα.

Η γνωστή ηθοποιός Νάντια Κοντογιώργη, η οποία χαίρει ιδιαίτερης αναγνώρισης μέσα από το ρόλο της Βίβιαν στη σειρά Κάτω Παρτάλι, είναι μια εκ των τριών υποψηφίων για το βραβείοΜελίνα Μερκούρη“, μέσα από το μιούζικαλ “Σικάγο” σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή.

Η τρίτη υποψήφια ηθοποιός, που διεκδικεί το θεατρικό βραβείοΜελίνα Μερκούρη” είναι η Γιούλικα Σκαφιδά για την εμφάνισή της στις παραστάσεις “Ορφέας στον Άδη” και για το ρόλο της “Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα” σε σκηνοθεσία Barbara Weber και Γιάννη Χουβαρδά αντίστοιχα.

Το βραβείο για τη νικήτρια του διαγωνισμού θα είναι το ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ η ίδια θα κρατήσει και την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη για ένα χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η επιτροπή θα απαρτίζεται από τους Μάγια Λυμπεροπούλου, Δπω Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Ρένα Πιττακή.

Διαβάστε ποιά γνωστή εταιρεία τζιν κέρδισε βραβείο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!