Δημοσκόπηση Public Issue Eυρωεκλογές 2014: σε ποια θέση-έκπληξη το Ποτάμι

Ποια είναι η θέση-έκπληξη που παίρνει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη στη δημοσκόπηση της Public Issue για τις Ευρωεκλογές 2014;

Ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue για τις ευρωεκλογές 2014. Επίσης στη τρίτη θέση βρίσκεται το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, το Ποτάμι με ποσοστό 7%.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές 2014 που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν από 15,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο νεοσύστατος πολιτικός σχηματισμός Το Ποτάμι με 7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%.

Τα «Λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν 4%. Στο ποσοστό της «αδιευκρίνιστης» πρόθεσης ψήφου συγκαταλέγονται το 19,5% των αναποφάσιστων και το 5,5% που επιλέγει «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Επιπλέον, ένα 12,5% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει, ενώ το 3,5% επιλέγει «Λευκό/άκυρο». Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει στις ευρωεκλογές που έρχονται») ένας στους δυο ερωτηθέντες (52%) απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 33% της ΝΔ, ενώ το 15% του δείγματος απαντάει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Εξάλλου, σε ερώτημα (σ.σ. είχε δημοσιευτεί στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας) για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 40% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30%, ενώ ένα 27% του δείγματος απαντάει «κανένας από τους δυο».

Διαβάστε ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.