Πώς να μειώσετε τον φόρο, ποιες δαπάνες εκπίπτουν για ελεύθερους επαγγελματίες. Λίστα

Ποιες οι δαπάνες των ελεύθερων επαγγελματιών, που εκπίπτουν και μειώνουν τους φόρους; Δείτε τη λίστα.

Το βασικότερο στοιχείο για την φορολογική ελάφρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών από τους δυσβάσταχτους -τα τελευταία χρρόνια- φόρους, βρίσκεται στα έξοδα των επιχειρήσεών τους, τα οποία πρόκειται να προβάλλουν στην εφορία.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μέσα από τη δήλωση των επαγγελματικών τους δαπανών έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν κατά πολύ τους προβλεπόμενους από την εφορία φόρους, εκτός και αν πέσουν στην παγίδα των τεκμηρίων, καθώς σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορούν να αποφύγουν τον φόρο του 26%.

Προκειμένου να βεβαιωθούν οι συγκεκριμένες δαπάνες και να υπάρξει έκπτωση στους φόρους των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι αναγκαία η ύπαρξη τιμολογίου, λογαριασμού και κάθε είδους παραστατικού.

Οι σημαντικότερες δαπάνες, που εκπίπτουν και μειώνουν τον φόρο για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι:

Οι ασφαλιστικές εισφορές.

Τα ενοίκια του καταστήματος ή του γραφείου και οι δαπάνες ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.λ.π, στην περίπτωση που ο ελεύθερος επαγγελματίας δραστηριοποιείται σε επαγγελματικό χώρο και όχι στην κατοικία του, καθώς τότε εκπίπτει το 1/3 των συνολικών εξόδων.

Λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων (εκπίπτει το 50% του συνολικού λογαριασμού).

Δαπάνες για Ι.Χ αυτοκίνητο, καθώς ο ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να εκπίπτει δαπάνες όπως βενζίνες, service κ.λ.π

Δαπάνες για δίκυκλα εκπίπτουν στο σύνολό τους.

Δαπάνες ταξιδιού, μόνο στην περίπτωση που ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει κάποιο πελάτη ή προμηθευτή στο εξωτερικό ή σε άλλη πόλη της Ελλάδος.

Αγορές παγίων, οι δαπάνες των οποίων εκπίπτουν από τα έξοδα της επιχείρησης.

Άλλα δαπάνες που εκπίπτουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Γραφική ύλη, χαρτικά, έξοδα αποστολής εγγράφων, έξοδα μετακίνησης, αναλώσιμα, μισθοδοσία και έξοδα εργοδοτικών εισφορών και οποιαδήποτε έξοδα μπορούν να χαρακτηριστούν ως βασικά έξοδα της επιχείρησης και γίνονται προς όφελός της.

Διαβάστε ποιοι οι 6 φόροι που βαραίνουν τους φορολογούμενους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.