Βόμβα στον ΕΟΠΥΥ: τέλος οι συμβεβλημένοι ιατροί, τι συμβαίνει

Πότε φεύγουν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί; Τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους;

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ κρούει των “κώδωνα του κινδύνου” για σχεδόν 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους, καθώς μετά το κλείσιμο των πολυϊατρείων του οργανισμού, λήγουν και οι συμβάσεις των συμβεβλημένων ιατρών.

Η αδικαιολόγητη αδιαφορία της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από τους συμβεβλημένους με τον οργανισμό γιατρούς όσο και από τους ασφαλισμένους, με τις δύο πλευρές να ζητούν άμεση ανανέωση των συμβάσεων, όπως ορίζει ο νόμος.

Οι συμβάσεις όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, πρόκειται να λήξουν στις 31/3/2014 αφήνοντας στην “τύχη” τους εκατομμύρια ασφαλισμένους, οι οποίοι είναι άγνωστο το πώς θα εξυπηρετούνται.

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών “Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας προς τον οργανισμό, αυτός δείχνει προκλητική αδιαφορία καθώς όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει στην ενεργοποίηση της προβλεπόμενης από τον Νόμο επιτροπής διαπραγμάτευσης προκειμένου να ανοίξει διάλογος μεταξύ της ΕΝΙ – ΕΟΠΠΥ και τον οργανισμό, αλλά δεν έχει καν δώσει στην δημοσιότητα προσχέδιο συμβάσεις με τους κλινικούς ιατρούς. Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ως ο πανελλήνιος επαγγελματικός φορέας των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ,καλεί τον οργανισμό να ενεργοποιήσει ΑΜΕΣΑ την επιτροπή διαπραγμάτευσης και να δώσει στην δημοσιότητα προσχέδιο σύμβασης του οργανισμού με τους κλινικούς ιατρούς”.

Ταυτόχρονα, άμεσος είναι και ο κίνδυνος οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουν το 100% των νοσηλίων τους στις ιδιωτικές κλινικές, μετά το διάστημα των εκλογών και συγκεκριμένα από τον ερχόμενο Ιούλιο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ έχει ορίσει πλαφόν στις ιδιωτικές κλινικές ύψους 235 εκατ. ευρώ, έναντι των 465 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι.

Διαβάστε πώς θα βρείτε τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.