Φορολογική δήλωση 2014 Τaxisnet: αλλαγές στη διαδικασία υποβολής, πότε λήγει η διορία

Ποιες οι αλλαγές στη διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης 2014; Πότε λήγει η διορία για τα φυσικά πρόσωπα;

Με αλλαγές στη διαδικασία της υποβολής τους ξεκινά από σήμερα η φορολογική δήλωση 2014 για φυσικά πρόσωπα με καταληκτική ημερομηνία την 30ή Ιουνίου.

Η σχετική πύλη του Taxisnet ανοίγει σήμερα. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι πέρσι δεν προβλέπονται καταληκτικές ημερομηνίες ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου του υπόχρεου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα εσόδων δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση για τη φορολογική δήλωση 2014 πέραν της 30ής Ιουνίου.

Παράλληλα, από φέτος θα είναι προκαθορισμένες οι δόσεις εξόφλησης των φόρων για φορολογουμένους με χρεωστικό εκκαθαριστικό. Η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων 2014 θα γίνεται αυτόματα με την ηλεκτρονική υποβολή και ο έξτρα φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, σε ίδιες ημερομηνίες για όλους τους φορολογουμένους με χρεωστικό σημείωμα.

Η προθεσμία για την πρώτη δόση, ανεξάρτητα από τον χρόνο υποβολής της φορολογικής δήλωσης 2014, εκπνέει στο τέλος Ιουλίου, για τη δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου και για την τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης έχει διατηρηθεί η έκπτωση φόρου 1,5%.

Ολοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές δηλώσεις 2014, ενώ τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα εκτυπώνονται από τον φορολογούμενο μέσω του Τaxisnet. Η πληρωμή των φόρων θα γίνεται με την εκτύπωση «Ταυτότητας Οφειλής» από το σύστημα Taxis αποκλειστικά στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.

Διαβάστε πώς να συμπληρώσετε το έντυπο Ε5 της φορολογικής δήλωσης 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.