Κωνσταντίνος Ζαχαράκης: ποιος o νέος πρόεδρος του ΟΠΑΔ ετών 77. Νεούδι (!)

Ποιος ο σάλος που δημιουργήθηκε μετά τον διορισμό του Κωνσταντίνου Ζαχαράκη ως νέου προέδρου του ΟΠΑΔ;

Nέος πρόεδρος του ΟΠΑΔ διορίστηκε ο Κωνσταντίνος Ζαχαράκης, πρώην βουλευτής, γεννημένος το 1937!\.

Η τοποθέτησή του εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, παρά την κριτική που δέχθηκε από τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ λόγω της ηλικίας του (77 ετών).

Ενστάσεις εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για την ανυπαρξία σχεδιασμού ως προς την έλλειψη προσωπικού στον Οργανισμό.

«Κύριε Ζαχαράκη δεν έχουμε τίποτε μαζί σας προσωπικά αλλά είστε 78 χρονών. Δεν μπορούσε να αναλάβει κάποιος νεότερος αυτή τη θέση; Δεν υπάρχουν νέοι με προσόντα; Δεν θα μπορούσε να αναλάβει ο γιος σας;» ανέφερε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνη Μάρκου και αναρωτήθηκε αν ο κ. Ζαχαράκης έχει πάει ποτέ στην Ηπείρου να θεωρήσει βιβλιάριο στον ΟΠΑΔ, ώστε να δει τις ουρές των ασφαλισμένων και την ταλαιπωρία που υφίστανται ενώ επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας για νεποτισμό.

Αλλά και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης παρατήρησε ότι «ο κ. Ζαχαράκης έχει κάνει ήδη τον κύκλο του, διετέλεσε και βουλευτής και κάποια στιγμή θα έπρεπε να πάει σπιτάκι του αφού έχει εξασφαλισμένη και τη σύνταξή του». Είπε ακόμη, ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που η ανεργία έχει φτάσει σε τόσο μεγάλα ποσοστά έστω και ένας μορφωμένος νέος να μην φύγει στο εξωτερικό και να αναλάβει μια τέτοια θέση, θα είναι θετικό.

Τον κ. Ζαχαράκη υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Κρεμαστινός, επισημαίνοντας ότι «και ο κ. Σόιμπλε που είναι άνω των 70 και με προβλήματα υγείας, κυριαρχεί όχι μόνο στη Γερμανία αλλά στην Ευρώπη»…

Ο ίδιος ο κ. Ζαχαράκης πάντως, αρκέστηκε να σημειώσει ότι είναι γεννημένος το 1937 και άρα η κυρία Μάρκου του πρόσθεσε δύο χρόνια…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.