Ποια η κατάρα των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Χριστό

Ποια είναι η κατάρα των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Χριστό; Διαβάστε τι συνέβη στον καθένα ξεχωριστά από τους ηθοποιούς.

Όταν κάτι συμβαίνει με συχνότητα, παύει να είναι σύμπτωση και αποτελεί φαινόμενο! Ο λόγος, για την «κατάρα» που φαίνεται να ακολουθεί όσους ηθοποιούς υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό, μιας και οι περισσότεροι μετά το ρόλο αυτό όχι μόνο δεν έκαναν ποτέ ξανά καριέρα, αλλά τους συνέβησαν και πολλά τραγικά γεγονότα. Μερικοί έπαθαν διάφορα ατυχήματα, ενώ δεν έλειψαν κι αυτοί που έχασαν μέχρι και την ίδια τους τη ζωή!

Αλέξης Γκόλφης:

Ο Έλληνας ηθοποιός, υποδύθηκε τον «Μανωλιό» στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη, «ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Μετά την ταινία, η ζωή του καταστράφηκε. Αρρώστησε, εθίστηκε στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και βρέθηκε ρακένδυτος και νεκρός ένα κρύο απόγευμα του περασμένου Αυγούστου στην πλατεία Κολιάτσου. Στο νεκροτομείο, έμεινε έως τον Οκτώβριο. Έως τότε, κανείς δεν τον είχε αναζητήσει.

Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Mel Gibson, «Τα Πάθη του Χριστού», αλλά μάλλον το μετάνιωσε στην πορεία, καθώς αφότου αποδέχτηκε την πρόταση, τον χτύπησε δυο φορές κεραυνός, έπαθε εξάρθρωση ώμου καθώς κουβαλούσε τον κινηματογραφικό σταυρό, υπέφερε αργότερα από υποθερμία και τραυμάτισε σοβαρά το χέρι του.

Jeffrey Hunter:

Τραγική ήταν η μοίρα αυτού του ηθοποιού, ο οποίος ενσάρκωσε τον Χριστό στα 33 του χρόνια, στην ταινία «ο Βασιλεύς των Βασιλέων». Μετά το ρόλο αυτό, ο Hunter από πρώτο όνομα της υποκριτικής υποβιβάστηκε σε ηθοποιό Β΄κατηγορίας. Εννέα χρόνια μετά την ταινία παντρεύτηκε την αγαπημένη του, αλλά ο γάμος διαλύθηκε. Στη συνέχεια, έπαθε δυο εγκεφαλικά επεισόδια, και πέθανε σε ηλικία 42 ετών μέσα στο σπίτι του, από εγκεφαλική αιμορραγία.

William Dafoe:

Έπαιξε τον Ιησού στην ταινία «Ο τελευταίος πειρασμός», του Μάρτιν Σκορτσέζε. Ενώ τη γύριζε, τυφλώθηκε εντελώς από το ένα μάτι, έπειτα από αλλεργία που εμφάνισε. Μετά από χρόνια, και όταν πλέον η όραση του αποκαταστάθηκε, ο Dafoe είπε πως είχε μεγάλο θράσος που τόλμησε να υποδυθεί τον Χριστό.

Graham Chapman:

O ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην κωμική παραβολή της Βίβλου, «H Zωή του Μπραϊαν», υποδυόμενος ένα βρέφος που γεννήθηκε στη διπλανή φάτνη από εκείνη του Ιησού Χριστού. Ο Chapman, πέθανε σε ηλικία 48 ετών από καρκινο.

Robert Wilson:

Μετά το ρόλο του ως Χριστός σε πολλές σειρές της δεκαετίας του ’50, δεν κατάφερε να παίξει πουθενά αλλού.

Ted Neeley:

Yποδύθηκε τον Ιησού στο μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar», και ενώ πίστευε πως μετά από αυτόν τον ρόλο η καριέρα του θα εκτοξευθεί, εκείνη πήρε την κατιούσα!

Robert Powell:

Πρόκειται για τον πιο «επιτυχημένο» κινηματογραφικό ρόλο του Χριστού, τον οποίο ενσάρκωσε ο 70 χρονος σήμερα ηθοποιός. O Powell ήταν αυτός που υπέστη σε λιγότερο βαθμό από τους υπόλοιπους την «κατάρα», παρά το γεγονός ότι και η δική του καριέρα καταστράφηκε μετά από αυτόν τον ρόλο, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα μετά το τέλος της. Ο ίδιος πάντως, λέει πως πίστεψε πραγματικά στον Χριστό, ακόμα κι αν δεν πηγαίνει εκκλησία τακτικά.

Δείτε τις φωτογραφίες με τους ηθοποιούς που έπαιξαν τον Χριστό:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.