Ποιος δήμος παρουσίασε κερδοφορία έως 5000% το 2013

Ποιος δήμος παρουσίασε κερδοφορία έως 5000% το 2013;  Πόσο θα ήταν το πραγματικό κέρδος του δήμου αυτού;

Αύξηση της τάξης του 5000% είχαν τα κέρδη του Δήμου Αγίας Νάπας για το 2013, χωρίς να γίνουν απολύσεις προσωπικού και χωρίς να επηρεαστούν καθόλου οι προσφερόμενες υπηρεσίες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος.

Σύμφωνα με το philesnews.com , στις δηλώσεις του και με αφορμή την πανδημοτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «το 2013 ο Δήμος Αγίας Νάπας κατάφερε να έχει κέρδος πέραν των 700 χιλιάδων ευρώ. Το κέρδος αυτό θα ανερχόταν στο ένα εκατομμύριο εάν δεν γινόταν η αποκοπή της κρατικής χορηγίας και εάν η κυβέρνηση δεν λάμβανε προς όφελος της την αποκοπή κατά 3% του μισθού των υπαλλήλων του Δήμου. Η αποκοπή του 3% των μισθών των υπαλλήλων των Δήμων δεν το λαμβάνουν οι Δήμοι αλλά η Kυβέρνηση, κάτι που αποβαίνει προς όφελος της και ζημιώνει τους Δήμους» σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε πως «έχουμε καταφέρει την αύξηση των κερδών του Δήμου Αγίας Νάπας κατά 5000% χωρίς να επιβληθεί στους δημότες καμία φορολογία και χωρίς να επηρεαστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες μας».

Αυτό, συνέχισε «θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη όσοι σκέφτονται να προβούν σε συγχωνεύσεις Δήμων, αφού το πρώτο που θα πρέπει να δουν είναι πόσοι από τους υφιστάμενους Δήμους είναι βιώσιμοι και ποιοι όχι.  Ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει αποδείξει σε όλους ότι είναι βιώσιμος και ότι μπορεί να τα καταφέρει χωρίς την κρατική χορηγία» εξήγησε.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Καρούσος απάντησε πως «δεν έχουν γίνει απολύσεις προσωπικού στο Δήμο Αγίας Νάπας. Αυτό που έγινε είναι μια κοινή συγκέντρωση, Δημοτικού Συμβουλίου, προσωπικού, εθελοντών και δημοτών κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους ο Δήμος θα γίνει βιώσιμος χωρίς να δημιουργούνται πλεονάσματα».

Ανέφερε ακόμα ότι «γίνονται αρκετές αδικίες προς τον Δήμο Αγίας Νάπας, με κυριότερο το κόστος προς το ΧΥΤΥ. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να φτάσουμε κάποτε στο σημείο να μην εξαρτόμαστε ούτε από την κρατική χορηγία. Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή οι Δήμοι να είναι ανεξάρτητοι» είπε προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή υπάρχουν Δήμοι στην Κύπρο που εάν τους αποκοπεί η κρατική χορηγία θα χρεοκοπήσουν».

Σημείωσε επίσης ότι «υπάρχουν αρκετοί φίλοι Δήμαρχοι οι οποίοι όταν κάνουν παρουσιάσεις ή ημερίδες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάνουν το λάθος και στις τουριστικές περιοχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους τουρίστες. Δηλαδή κάνουν παρουσιάσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι χιλιάδες των τουριστών που κατακλύζουν όχι μόνο το Δήμο Αγίας Νάπας αλλά και τους υπόλοιπους παραθαλάσσιους Δήμους με μεγάλο τουριστικό ρεύμα» κατέληξε.

Διαβάστε ποιοι πασίγνωστο ελληνικό κατάστημα ηλεκτρικών ζητά οικονομική ενίσχυση από τους εργαζόμενούς του.

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.