Δημοσκόπηση GPO: πόσο επηρέασε τους πολίτες η υπόθεση Μπαλτάκου

Πώς θεωρεί η πλειονότητα των πολιτών την υπόθεση του Μπαλτάκου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή Ανατροπή του Mega;

Πολλές δημοσκοπήσεις διενεργούνται καθημερινά για να καταγράψουν το πολιτικό σκηνικό.

Στην σημερινή, τελευταία δημοσκόπηση της GPO, η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί σημαντική την υπόθεση Μπαλτάκου σύμφωνα με την εκπομπή «Ανατροπή» του Mega Channel.

Η εταιρεία GPO σε δημοσκόπησή της για την εκπομπή Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega επιχείρησε να καταγράψει την αντίδραση της κοινωνίας για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Οι απαντήσεις των πολιτών για τη δημοσκόπηση της GPO έχουν ασφαλώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δεν εκτιμά πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή για να πέσει η κυβέρνηση.

Ωστόσο, στη τη δημοσκόπηση της GPO σχεδόν διχασμένη είναι η κοινή γνώμη στην ερώτηση για το αν θα έπρεπε να παραιτηθούν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αθανασίου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Δένδιας.

Τέλος, στη τη δημοσκόπηση της GPO αξιοσημείωτο είναι πως περίπου το 61% των πολιτών εκτιμά πως υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά τα στοιχεία της δημοσκόπησης GPO για την υπόθεση Μπαλτάκου και το σάλο που προκλήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο:

57% ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

37,5% ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

48,6% ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

42,8% ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΔΕΝΔΙΑΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

60,8% ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

58,8% ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ

Συγκρινόμενη με προηγούμενες δημοσκοπήσεις, η αποτύπωση αυτή δείχνει μια ενίσχυση των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, μεγαλύτερη στην περίπτωση της ΝΔ, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης πόλωσης που προκλήθηκε την τελευταία εβδομάδα κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προεδρείου της Βουλής αλλά όπως δείχνει και η δημοσκόπηση GPO και το θέμα του προέκυψε με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Δείτε ποιο κόμμα έχει προβάδισμα 2,5% στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.