Σε ποια γνωστά νοσοκομεία 6 διοικητές δεν είχαν πτυχία: έκθετος ο Άδωνις

Σε ποια 6 νοσοκομεία εντοπίστηκαν διοικητές χωρίς πτυχία; Τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Σε τουλάχιστον έξι δημόσια νοσοκομεία εντοπίστηκαν διοικητές, οι οποίοι δεν διέθεταν τα προβλεπόμενα για τη θέση τους, πτυχία πανεπιστημιακής σχολής, ανάμεσά τους και ο διοικητής στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια.

Όπως καταγγέλλει η Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας, οι διοικητές των εν λόγω νοσοκομείων δεν προσκόμισαν ποτέ στις αρμόδιες αρχές τα πτυχία, που απαιτούνταν για τον διορισμό τους σε αυτήν την τόσο σοβαρή και υπεύθυνη θέση.

Μάλιστα, η Εταιρία Management Υπηρεσιών Υγείας με επιστολή της και με αφορμή την «αποπομπή» της αναπληρώτριας διοικήτριας του μαιευτηρίου «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» για πλαστό τίτλο σπουδών και πλαστή βεβαίωση ισοτιμίας και αναγνώρισης πτυχίου από τον ΔΟΑΤΑΠ, κάλεσε τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη να παρέμβει άμεσα στο θέμα, λέγοντας «Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης στις 11-10-2013, ενώπιον εκατοντάδων συμμετεχόντων στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας της ΕΕΜΥΥ, ρωτήθηκε συγκεκριμένα και απάντησε κατηγορηματικά ότι «τα πτυχία όλων των υπό διορισμό έχουν ελεγχθεί».

Όπως αναφέρει το “Κουτί της Πανδώρας”, περίπου έναν μήνα αργότερα το Υπουργείο ανακοίνωσε τους νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές του ΕΣΥ, η τοποθέτηση των οποίων έγινε με απόφαση του υπουργού κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών. Μεταξύ άλλων στους διορισμούς της 5ης Νοεμβρίου περιλαμβανόταν και το όνομα της αναπληρώτριας διοικήτριας του «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ». Η συγκεκριμένη, φερόμενη ως οικονομολόγος πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, είχε θητεύσει στην ίδια θέση και επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Έτσι λοιπόν, η Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας ζητά από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη να ξεκαθαρίσει το ζήτημα και να διευκρινίσει «αν εξαπατήθηκε από τους πολιτευτές-μέλη της επιτροπής ή αν γνώριζε την αναλήθεια της δημόσιας διαβεβαίωσης που διατύπωσε», «εάν παρέπεμψε την εν λόγω διοικήτρια του νοσοκομείου στην εισαγγελία για τα βαρύτατα ποινικά της αδικήματα» καθώς και «αν αναζήτησε τα αχρεωστήτως καταβληθέντα στη διοικήτρια υπό μορφή μισθών».

Τέλος, η επίμαχη επιστολή προς τον Άδωνι Γεωργιάδη κλείνει λέγοντας «Η συνεχιζόμενη επί δεκαετίες -ανεξαρτήτως κυβερνήσεων- χρησιμοποίηση των Διοικητικών θέσεων του ΕΣΥ για τον ρουσφετολογικό διορισμό κομματικών νεολαίων ή συνταξιούχων, υπουργικών συγγενών και αδίστακτων σφετεριστών του δημοσίου χρήματος πρέπει να σταματήσει! Τα δημόσια νοσοκομεία καλούνται να λειτουργήσουν -και να προστατέψουν την υγεία του πληθυσμού- με συρρικνωμένους και κυριολεκτικά οριακούς προϋπολογισμούς, γεγονός που προϋποθέτει τουλάχιστον μία σχετική διαχειριστική ικανότητα και εντιμότητα κυρίως από τους διοικητές. Η χώρα διαθέτει εκατοντάδες εξειδικευμένων επιστημόνων που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι, αλλά και δεκάδες μόνιμα, ικανά και έντιμα νοσοκομειακά στελέχη που έχουν παροπλισθεί, απλά και μόνο «για να κάνουν τη δουλειά τους» ανενόχλητοι οι κομματικοί χρυσοθήρες και ψηφοθήρες».

Διαβάστε ποια είναι τα καλύτερα νοσοκομεία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.