ΕΣΠΑ, 4,2 δις ευρώ: σε ποιους 9 κλάδους θα μοιραστούν

Ποιοι οι 9 κλάδοι, στους οποίους θα μοιραστούν τα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ;

Σε Εννέα επιχειρηματικούς κλάδους πρόκειται να διανεμηθούν τα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης τα χρήματα αναμένεται να δοθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει το Έθνος, τα χρήματα του ΕΣΠΑ θα προοριστούν για 9 συγκεκριμένους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, οι οποίοι εικάζεται πως θα έχουν μεγάλη απορρόφηση στο μέλλον.

Αναλυτικά, οι κλάδοι που θα διοχετευθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ είναι:

Τουρισμός: Ενίσχυση επιχειρήσεων για συνεδριακό, ιαματικό, πολιτιστικό, θαλάσσιο τουρισμό και τουρισμό πόλης

Αγροδιατροφή: Χρηματοδότηση δαπανών για εξαγωγές τυποποιημένων προϊόντων

Εφοδιαστική αλυσίδα: Επιδοτήσεις για τη βελτίωση σιδηροδρομικών και οδικών υποδομών

Περιβάλλον: Η διαχείριση αποβλήτων, η πιστοποίηση και η οργάνωση επιχειρηματικών πάρκων είναι οι κύριοι στόχοι των δράσεων

Υγεία-Φαρμακευτική βιομηχανία: Θα διατεθούν κοινοτικά κονδύλια για έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων καθώς και για τον ιατρικό τουρισμό.

Ενέργεια: Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και η στήριξη των ΑΠΕ περιλαμβάνονται στο εν λόγω πρόγραμμα

Υλικά-κατασκευές: Ενισχύονται επιχειρήσεις για την παραγωγή οικολογικών χρωμάτων, την ανακύκλωση ελαστικών και πλαστικών, ώστε να αξιοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας.

Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών: οι επιδοτήσεις θα κατευθυνθούν ώστε οι επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν αλλά και να αξιοποιήσεων καλύτερα ψηφιακές υπηρεσίες

Δημιουργικές-πολιτιστικές βιομηχανίες: η διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίες, η εξωστρέφεια των προϊόντων και η βελτίωση της ποιότητας είναι οι κυριότερες δαπάνες ενίσχυσης επιχειρήσεων.

Διαβάστε πώς θα πάρετε λεφτά μέσω ΕΣΠΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.