Φορολογική δήλωση 2014, taxisnet: πώς θα φορολογηθούν οι τόκοι καταθέσεων

Τι θα πρέπει να προσέξετε στη φορολογική δήλωση 2014; Πώς θα φορολογηθούν οι τόκοι καταθέσεων;

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, οριστικοποιήθηκε η συμπλήρωση των τόκων καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις 2014 μέσω του taxisnet.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τόκοι καταθέσεων επιβάλλεται να καταγραφούν στη ηλεκτρονική -μέσω του taxisnetφορολογική δήλωση 2014, από το πρώτο κιόλας ευρώ, ενώ τα αναλυτικά στοιχεία των τόκων, που καταβλήθηκαν το 2013 έχουν ήδη σταλεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι διαμήνυε την απαλλαγή της συμπλήρωσης των τόκων καταθέσεων έως 250 ευρώ από τη φορολογική δήλωση 2014 στο taxisnet, η πρόταση δεν φάνηκε να βρήκε σύμφωνη την τρόικα.

Η καταγραφή των τόκων στη φορολογική δήλωση 2014, πρόκειται να μεταβάλλει το ύψος τους εισοδήματος επί του οποίου επιβάλλεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, με συντελεστές 1%-4% εφόσον το συνολικό εισόδημα υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Το γεγονός αυτό, σημαίνει πως αν κάποιος φορολογούμενος έχει εισόδημα έως 50.000 ευρώ, τα επιπλέον 250 ευρώ, που θα δηλωθούν στο taxisnet και συγκεκριμένα στους κωδικούς 667-678, επιβάλλουν έκτακτη εισφορά 2,5 ευρώ.

Σημειώνεται, πως ιδιαίτερη προσοχή στη δήλωση των τόκων καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις μέσω του taxisnet θα πρέπει να δώσουν όσοι φορολογούμενοι δεν είναι οι μόνοι δικαιούχοι στον εκάστοτε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς το ποσό των τόκων μετά την αφαίρεση του φόρου μερίζεται ισομερώς μεταξύ των καταθετών και του κοινού λογαριασμού.

Διαβάστε έως πότε παρατείνεται η υποβολή των παρακρατηθέντων φόρων και ποιες οι αλλαγές στη δήλωση Ε9.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.