Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: πώς πέθανε ο πασίγνωστος Νομπελίστας. Βιογραφικό

Πώς πέθανε ο πασίγνωστος Κολομβιανός Νομπελίστας συγγραφέας, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες; Διαβάστε το βιογραφικό του.

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κολομβιανός Νομπελίστας συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, με την είδηση του θανάτου του να κάνει τον γύρο του κόσμου

Ο θάνατος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες έγινε γνωστός -όπως μετέδωσε το Reuters- από δημοσιεύματα του μεξικανικού τύπου, κάτι που επιβεβαίωσε και το Associated Press επικαλούμενο πηγή από το οικογενειακό περιβάλλον του.

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1927 στο χωριό Αρακατάκα, στην Κολομβία και το 1947 ξεκίνησε να σπουδάζει Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Μπογοτά, ωστόσο εγκατέλειψε τις σπουδές του για τη δημοσιογραφία.

Την ίδια χρονιά, ο πασίγνωστος συγγραφέας, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες δημοσίευσε σε εφημερίδα το πρώτο του διήγημα, «Η Τρίτη Παραίτηση». Το 1948 μετακόμισε στην Καρθαγένη της Ινδίας των Δυτικών Ινδιών και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ πρωτοεμφανίστηκε το 1947 και το 1967 δημοσιεύτηκε το μυθιστόρημά του «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς», το οποίο τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας, καθώς αποκόμισε αμέσως τις θετικότερες κριτικές.

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες θεωρείται ως ο συγγραφέας που μέσα από τα μυθιστορήματα και τις νουβέλες του, όπως τα Εκατό Χρόνια Μοναξιά, την Κακιά Ώρα και το Φθινόπωρο του Πατριάρχη καθόρισε το είδος του μαγικού ρεαλισμού.

Ο θάνατος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες οφείλεται στη μάχη που έχασε με την επάρατη νόσο, καθώς τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο των λεμφαδένων.

Διαβάστε πώς πέθανε ξαφνικά παίκτρια του The Voice.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!