Έκτακτα καιρικά φαινόμενα, Μεγάλη Πέμπτη: σε ποιες περιοχές ακόμη και χιόνια

Πώς θα είναι ο καιρός σε όλη την Ελλάδα; Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν έκτακτα καιρικά φαινόμενα, τη Μεγάλη Πέμπτη;

Άστατος θα είναι ο καιρός και τη Μεγάλη Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να πέφτει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα σε πολλά μέρη της χώρας.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη 17, στα δυτικά θα είναι κατά διαστήματα έντονες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας, όπου ο καιρός θα είναι αρκετά κρύος για την εποχή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη πτώση, τη Μεγάλη Πέμπτη, καθώς θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -1 έως 16 και τοπικά 18 στη βόρεια Ελλάδα, 2 έως 15 και τοπικά 17 στη δυτική Ελλάδα, 7 έως 19 στο βόρειο Αιγαίο και από 8 έως και 21 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας, ο καιρός θα θυμίζει χειμώνα, καθώς η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν από τα δυτικά έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως και 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι νότιοι με ένταση από 3 έως 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοδυτικά 6 μποφόρ.

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.