Taxisnet, κοινωνικό μέρισμα έως 1.000 ευρώ: πόσες και ποιες αιτήσεις εγκρίθηκαν

Πόσες από τις υποβλειθήσες μέσω του Taxisnet αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα εγκρίθηκαν μέχρι ώρας;

“Μπλόκαρε” το Taxisnet από τους χιλιάδες ενδιαφερόμενους για το κοινωνικό μέρισμα, οι αιτήσεις του οποίου έχουν ξεκινήσει από την Πέμπτη 17 Απριλίου.

Εντός 24 ωρών φαίνεται πως υποβλήθηκαν στο Taxisnet σχεδόν 100.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, έχουν εκκαθαριστεί περίπου 32.000 από τις οποίες μόνον οι 12.000 έγιναν δεκτές και περνούν από δεύτερο έλεγχο.

Όπως σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης, για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και τις 30 Απριλίου, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Μαΐου, για εκείνες, που θα υποβληθούν από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Μαΐου, η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Ιουνίου, ενώ όσοι υποβάλλουν αίτηση στο Taxisnet από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Ιουνίου η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Ιουλίου.

Όπως προκύπτει από τα ερωτήματα των πολιτών, τρεις είναι οι βασικές κατηγορίες εν δυνάμει δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος για τις οποίες ζητούνται διευκρινίσεις. Πρόκειται για τους «φιλοξενούμενους», για όσους μένουν σε «παραχωρημένη κατοικία» και για τους «μακροχρόνια ανέργους». Πιο συγκεκριμένα:

Φιλοξενούμενοι:

Δεν μπορούν να υποβάλουν μεμονωμένα αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα στο Taxisnet, καθώς αποτελούν μέρος του νοικοκυριού

Προσμετρώνται στο ισοδύναμο εισόδημα του νοικοκυριού (+ 2.000 ευρώ για ενήλικους, + 1.000 ευρώ για ανήλικους)

Αυξάνουν το συνολικό επίδομα στο νοικοκυριό (+ 166,67 ευρώ για ενήλικους, + 83,33 ευρώ για ανήλικους)

Με παραχώρηση κατοικίας:

Θα υποβάλουν μεμονωμένα αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα μέσω του Taxisnet ως ξεχωριστό νοικοκυριό

Ως κριτήριο θα είναι το τεκμήριο εάν δεν υπάρχει άλλο εισόδημα

Μακροχρόνια άνεργοι:

Θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ έως 1/3/2014

Θα ληφθεί υπόψιν το εισόδημα του 2012 (Ε1 του 2013) ΕΚΤΟΣ των μισθών/ ημερομισθίων

Θα επανεξεταστούν μετά από τις 30/6 οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, που θα απορριφθούν μετά από έλεγχο στο Taxisnet (κριτήριο θα είναι οι νέες φορολογικές δηλώσεις).

Διαβάστε πώς θα υποβάλλετε την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, ποιοι άνεργοι εξαιρούνται από το κοινωνικό μέρισμα, ποιες οι λεπτομέρειες για το κοινωνικό μέρισμα και τα ακίνητα και τι να προσέξετε με τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.