Kοινωνικό μέρισμα: πότε ανοίγει η ειδική εφαρμογή | www.gsis.gr

Πότε θα ανοίξει η ειδική εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα στον διαδικτυακό τόπο (www.gsis.gr) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων;

Το μεσημέρι θα ανοίξει η ειδική εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών.

Το εφάπαξ επίδομα θα καταβληθεί έως τις 10 Μαΐου σε όσους υποβάλουν αίτηση μέχρι τα τέλη Απριλίου, ενώ η προθεσμία για την υποβολή αίτησης θα λήξει στις 30 Ιουνίου.

Όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, 600.000 οικογένειες ή 1 εκ. πολίτες θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα περίπου 450 εκ. ευρώ με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Δικαιούχοι του κοινωνικού μερσίσματοςθα είναι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν κάνει διακοπή εργασιών.

Το κοινωνικό μέρισμα θα αρχίζει από τα 500 ευρώ ανά άτομο και θα φτάνει ή θα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ για τους πολύτεκνους.

Το φορολογητέο εισόδημα (μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών) για τον άγαμο ορίστηκε στις 6.000 ευρώ (φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και δηλώσεις ΦΑΠ 2012) και το περιουσιακό όριο ορίστηκε σε αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας έως τις 125.000 ευρώ.

Για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες, τα όρια για το κοινωνικό μέρισμα διαμορφώνονται σε 8.000 ευρώ και 250.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Δείτε τι θα πρέπει να προσέξετε κατά τη συμπλήρωσή της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.