Κρίτων Αρσένης: ποιο το αγαπημένο παιδί του ΓΑΠ που λάτρεψε κι ο Τσίπρας

Ποιο το άλλοτε αγαπημένο παιδί του Παπανδρέου, Κρίτων Αρσένης που λάτρεψε και ο Αλέξης Τσίπρας;

Πολλοί ήταν αυτοί που παραξενεύτηκαν το 2009, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ και σε εκλόγιμη θέση περιλαμβανόταν και το όνομα του Κρίτωνα Αρσένη.

Οι κακές γλώσσες έσπευσαν τότε να πουν ότι επειδή η μαμά του Μαρία Αρσένη ήταν διορισμένη 30 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος θα έπρεπε να βολέψει και τον μονάκριβο γιό της στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, όσοι ήξεραν τον Γιώργο Παπανδρέου έλεγαν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είδε στο πρόσωπο του μακρυμάλλη Κρίτωνα Αρσένη έναν ανήσυχο νέο με οικολογικές ευαισθησίες.

Οι φάλαινες

Εάν βέβαια ρωτήσει κανείς τι θυμάται από τη δράση του νεαρού Κρίτωνα Αρσένη στις Βρυξέλλες αυτό είναι οι φάλαινες.
Ο Ταρζάν των Βρυξελλών όπως τον αποκαλούν οι άσπονδοι φίλοι του είχε καταθέσει ερώτηση με την οποία ζητούσε να σταματήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα γιατί θα ενοχλούνται τα δελφίνια και οι φάλαινες.

Ο πρώτος που φρόντισε να τον κράξει ήταν ο τότε γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτη.

«Να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών», σχολίαζε επικριτικά ο κ. Μανιάτης.

Έφυγε, κράτησε την έδρα

Η επόμενη κίνησή του ήταν να φύγει από το ΠΑΣΟΚ χωρίς να παραδώσει την έδρα του επειδή οι ιδέες και οι θέσεις του κόμματός του δεν τον αντιπροσώπευαν.

Οι άσπονδοι φίλοι του βέβαια είπαν και πάλι ότι τα λεφτά της Ευρβουλής είναι πολλά για να τα αφήσει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Εγκατέλειψε το κόμμα του εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης, με επιστολή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Η πολιτική μου απόκλιση από το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι προφανής και οι διαφωνίες μας δημόσια καταγεγραμμένες», ανέφερε.

Φλερτ με Τσίπρα

Και κάπως έτσι άρχισε το φλερτ με τον Αλέξη Τσίπρα που του χάρισαν μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα εάν θα καταφέρει να επανεκλεγεί με όπλο το πασοκικό του παρελθόν και την «πλούσια» δράση του στις Βρυξέλλες, είναι άλλο θέμα.

Διαβάστε πώς ο Κρίτων Αρσένης γελοιοποιήθηκε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.