“Λουκέτο” στις λαϊκές αγορές: πότε και γιατί κλείνουν

Πότε και γιατί κλείνουν οι λαϊκές αγορές; Ποια η επίσημη απόφαση;

Λουκέτο φαίνεται πως μπαίνει στις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο, σύμφωνα με σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους παραγωγούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, οι οποίοι μιλούν για «αφανισμό των λαϊκών αγορών» και απειλούν πως σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα προσέλθουν στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Το νέο σχέδιο για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών φαίνεται πως θα υλοποιηθεί από τη Δευτέρα, καθώς οι παραγωγοί σε όλη τη χώρα θα ξεκινήσουν απεργία διαρκείας.

Όπως μάλιστα, τόνισαν οι παραγωγοί «δεν θα ωφεληθούν οι καταναλωτές. Δεν πρόκειται να μειωθούν οι τιμές στις λαϊκές αγορές, όταν έχουν αυξηθεί τα διόδια, η φορολογία και αυξάνοντας τους τόκους των καλλιεργητικών δανείων από 4% σε 7%», ενώ ταυτόχρονα ζητούν να μην εμπλακούν οι Δήμοι στις υφιστάμενες λαϊκές αγορές, οι οποίες είναι οριοθετημένες με συγκεκριμένο αριθμό θέσεων ανά λαϊκή και εγκεκριμένες από την Περιφέρεια.

Τέλος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή τους αντιτίθενται στα υπέρογκα και εξοντωτικά πρόστιμα, από 1000 έως 5.000 ευρώ, τις διοικητικές κυρώσεις για τα παραπτώματα που στην πλειοψηφία τους συνοδεύονται με ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ένα χρόνο, αλλά και στον διαχωρισμό μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο.

Διαβάστε σε ποια γνωστή ασφαλιστική μπήκε λουκέτο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.