Μιχάλης Βουδούρης: ποιος ο Νο 1 καταζητούμενος της Scotland Yard

Ποιος είναι ο Μιχάλης Βουδούρης που συνελήφθη και είναι ο πρώτος στη λίστα των καταζητούμενων της Scotland Yard και κατηγορείται για μεγάλη απάτη;

Στα κατεχόμενα κρυβόταν ο πρώτος στη λίστα καταζητούμενων της Scotland Yard, Μιχάλης Βουδούρης, ο οποίος κατηγορείται για απάτη πολλών εκατομμυρίων στερλινών εις βάρος του βρετανικού Δημοσίου.

Ο Μιχάλης Βουδούρης, ο οποίος φέρεται να έχει ξεπλύνει περισσότερα από 10.000.000 λίρες στην Γλασκόβη συνελήφθη για υπόθεση απάτης ΦΠΑ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, στην οποία είχε διαφύγει.

Ο 46χρόνος Μιχάλης Βουδούρης, βρέθηκε ένοχος στις κατηγορίες για υποθέσεις μαζικής απάτης, αλλά διέφυγε από τη Μεγάλη Βρετανία, προτού του απαγγελθεί η ποινή του.

Σύμφωνα με το tothemaonline.com, για 14 μήνες, θεωρείτο ως ένας από τους πιο διαβόητους φυγάδες στη Σκωτία, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, όταν συνελήφθη από τις κατοχικές αρχές.

Εάν καταδικαστεί, θα εκδοθεί στη Σκωτία για να εκτίσει την ποινή του Μιχάλη Βουδούρη, η οποία υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 10 χρόνια φυλάκιση.

Ο Μιχάλης Βουδούρης σύμφωνα με το βρετανικό δικαστήριο οικειοποιήθηκε 10,3 εκατ. στερλίνες από μη καταβολή του ΦΠΑ. Ο ίδιος είχε ομολογήσει τη διάπραξη του αδικήματος και οι αρχές της Σκωτίας πιστεύουν ότι τα χρήματα έχουν τοποθετηθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ελβετία.

Ο Μιχάλης Βουδούρης, ξόδεψε μία ολόκληρη περιουσία για να ικανοποιήσει τον μυστικό του δεσμό με την ερωμένη του, Στέισι Κόρτι, στην οποία αγόρασε ένα σπίτι αξίας £250,000 μία £35,000 BMW και ένα ρολόι, Rolex, αξίας £10,000.

Μάλιστα σε επίσκεψη του σε χρυσοχοείο του Εδιμβούργου, είχε πάρει μαζί του μία θήκη παπουτσιών, γεμάτη μετρητά, για μία επιχείρηση, που χρησιμοποιούσε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Βουδούρης για να ξεπλένει εκατομμύρια.

Ο παράνομος δεσμός του Μιχάλη Βουδούρη, έγινε γνωστός όταν η ερωμένη του προσκόμισε στοιχεία ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Γλασκόβης, κατά τη διάρκεια της δίκης του δικηγόρου και της λογίστριας του, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα £1.8 εκατομμυρίων.

Η εταιρεία , η οποία υποτίθεται διευθυνόταν από τον Ρόνι Ντέκερ και τον Μοχάμεντ Σαρφράζ, προχωρούσε σε ψευδείς δηλώσεις στο ΦΠΑ, για μία σειρά συναλλαγών που έγιναν στην Ευρώπη.

Από τις έρευνες που έγιναν, προέκυψαν κατηγορίες εναντίον του Μιχάλη Βουδούρη, της 47χρόνης συζύγου του Χρυστάλλας και του πεθερού του Νίκου Σάββα.

Ο Μιχάλης Βουδούρης αντιμετώπιζε κατηγορίες για ξέπλυμα £48.25 εκατομμυρίων, αλλά παραδέχθηκε ενοχή για £10. εκατομμύρια, μετά από συμφωνία που έγινε μεταξύ των αρχών και της οικογένειας του, η οποία προνοούσε ότι θα απέσυραν τις κατηγορίες εναντίον της συζύγου του και του πατέρας της.

Δείτε πόσα εκατομμύρια επέστρεψε στο ελληνικό δημόσιο ο κατηγορούμενος για μίζες, Παναγιώτης Ευσταθίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.