Μητροπολίτης Αμβρόσιος για Νίκο Δήμου: “Να σαπίσει το στόμα του”

Ποια η σκληρή απάντηση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου στον Νίκο Δήμου; Τι ανέφερε στην ανακοίνωσή του;

Με σκληρά και άσχημα λόγια εν όψει του Πάσχα, μίλησε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για τις κατά τα άλλα προκλητικές δηλώσεις του Νίκου Δήμου σχετικά με την “ειδωλολατρεία” του Αγίου Φωτός.

Η απάντηση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου στον ασέβαστο -όπως είπε- Νίκο Δήμου, ήταν άμεση, ενώ όπως είπε αν είχε τη δυνατότητα θα τον αφόριζε από την εκκλησία.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου για τον Νίκο Δήμου αναφέρει τα εξής:

“Ξεπρόβαλε και πάλι ο αθεόφοβος, για να προσβάλει την αγία Ορθοδοξία μας! Πρόκειται για το ανθρωπάκι, το δημοσιογράφο – στρεβλωτή και διαστρεβλωτή της αλήθειας δημοσιογράφο- Νίκο Δήμου! Είπεν ο αθεόφοβος, ότι το Άγιο Φώς, το οποίο πηγάζει θαυματουργικά από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, είναι μύθος, η δε ευλαβική αποδοχή του εκ μέρους των ευσεβών χριστιανών, συνιστά ειδωλολατρείαν! ‘Ετσι έβγαλε αυτό, που έκρυβε μέσα του, δηλ. την σαπίλα της ψυχής του, την ασέβεια προς τον Θεό! Και αυτό είναι φυσικό! Ο καθένας μας, της ευκαιρίας δοθείσης, βγάζει αυτό, που έχει μέσα του! Έτσι, λοιπόν, ο σκύλος γαυγίζει! Ο γάϊδαρος γκαρίζει! Ο βάτραχος κράζει κοάξ-κοάξ! Και ο άθεος βγάζει προς τα έξω τη σαπίλα της ψυχής του! Εάν υπήρχε στιβαρά εκκλησιαστική Διοίκηση, τότε θα είχε εκδώσει ΑΦΟΡΙΣΜΟ για το ασεβέστατο αυτό ανθρωπάκι. Αφού όμως αυτό δεν έγινε, εμείς παρακαλούμε τον Θεό να σαπίσει το στόμα του! Συγχωρήστε με, Αδελφοί καί Πατέρες! Υποχρεούμεθα να είμεθα ευγενείς προς την αυτού μεγαλειότητα, τον άνθρωπο, όχι όμως και προς τα ανθρωπάκια! Όποιον υβρίζει τον γονηό μου, τον συγχωρώ! Αντιθέτως, όποιον υβρίζει τον Ουράνιο Πατέρα μου, τον Σωτήρα και Λυτρωτή μου, τον Χριστό, θα τον κατασπαράξω!”.

Διαβάστε γιατί αποχώρησε από το Ποτάμι ο Νίκος Δήμου και ποιες οι προκλητικές δηλώσεις του Νίκου Δήμου για το 1821.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.