Νότια Κορέα ναυάγιο: θρήνος από τη σορό του μαθητή που κάλεσε πρώτος για βοήθεια

Πόσοι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από τη τραγωδία με το ναυάγιο στη Νότια Κορέα;

Βρέθηκε η σορός του μαθητή που έκανε την πρώτη κλήση για βοήθεια, λίγο πριν σημειωθεί το ναυάγιο στα ανοικτά της Νότιας Κορέας.

Ο Τσόι είχε καλέσει τον αριθμό επείγουσας ανάγκης 119 τρία λεπτά πριν το πλήρωμα του πλοίου στείλει το πρώτο σήμα SOS. «Σώστε μας. Το πλοίο βυθίζεται», ήταν τα λόγια του, τα οποία σκόρπισαν θυμό για την καθυστερημένη αντίδραση του καπετάνιου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, το παιδί ανασύρθηκε μέσα από το φέρρυ μποτ και αναγνωρίστηκε από τους γονείς του, ωστόσο αναμένεται να γίνει και εξέταση DNA για να επιβεβαιωθεί επισήμως η ταυτότητά του.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη διάρκεια της κλήσης ο Τσόι βομβαρδίστηκε από ερωτήσεις για την κατάσταση του πλοίου και για τον αριθμό των επιβατών. Ένας αξιωματικός της ακτοφυλακής εξήγησε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι οι υπηρεσία έκτακτης ανάγκης νόμιζε πως η συνομιλία γινόταν με κάποιο μέλος του πληρώματος.

Στους 159 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα, το οποίο βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου, μετέδωσε την Πέμπτη το πρακτορείο Ειδήσεων Yonhap.

Ακόμα 143 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται από το ναυάγιο, σύμφωνα με το πρακτορείο. Εκατόν εβδομήντα τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα, εκ των συνολικά 476, διασώθηκαν όταν βυθίστηκε το πλοίο στη Νότια Κορέα στις 16 Απριλίου.

Η πλειονότητα του πληρώματος επέζησε του ναυαγίου, ενώ 29 εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του πλοίου έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πολλαπλά αδικήματα.

Διαβάστε την ανάσυρση των πτωμάτων από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα και τη συγκλονιστική επιστολή του καθηγητή που αυτοκτόνησε για το ναυάγιο στη Νότια Κορέα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.