Θρίλερ με ναυάγιο στη Νότια Κορέα: αγνοούμενοι 287 επιβάτες, πόσοι νεκροί

Ποιο το ναυάγιο στη Νότια Κορέα; Πόσοι επιβάτες του πλοίου βρέθηκαν νεκροί;

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους επιβάτες του πλοίου στη Νότια Κορέα, ενώ από το ναυάγιο -τα αίτια του οποίου παραμένουν άγνωστα- μετριούνται ήδη 9 θύματα και έχουν διασωθεί μέχρι ώρας 179 άτομα.

Ωστόσο, οι εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των 287 αγνοούμενων, που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Sewol συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα και σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας της κακοκαιρίας, που παρεμποδίζει τις έρευνες γύρω από το ναυάγιο, που σημειώθηκε στη Νότια Κορέα.

Οι διασώστες, προσπαθούσαν όλη τη νύχτα με το φως των ισχυρών προβολέων να εντοπίσουν τους υπόλοιπους αγνοούμενους -ύστερα από το ναυάγιο– επιβάτες, αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη ορατότητα δεν φάνηκαν να είναι με το μέρος τους, καθώς όπως είπε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής στη Νότια Κορέα «Οι δύτες δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις καμπίνες».

Σηεμιώνεται, πως πολλοί είναι οι γονείς, που κατηγορούν την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας για ελλειπή προσπάθεια στην επιχείρηση διάσωσης, καθώς και για απόκρυψη πληροφοριών. Χαρακτηριστικό είναι, πως πατέρας ενός αγνοούμενου δήλωσε «Δεδομένου ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να μας μεταφέρει στο τόπο του ναυαγίου, έντεκα γονείς δώσαμε 61.000 γουάν ο καθένας για να νοικιάσουμε μια βάρκα και να μεταβούμε στο ναυάγιο, ενώ πήραμε μαζί μας και έναν δημοσιογράφο, καθώς και έναν δύτη. Αλλά δεν υπήρχε εξέλιξη στην επιχείρηση διάσωσης. Είμαι πολύ θυμωμένος. Τα μέσα ενημέρωσης διαδίδουν πως η διάσωση βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως είναι όλα ένα ψέμα».

Διαβάστε ποιο το ναυάγιο στη Φαλκονέρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.