Νότια Κορέα, ναυάγιο: γιατί συνελήφθη ο καπετάνιος του μοιραίου πλοίου, τι δήλωσε

Γιατί εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον καπετάνιο του πλοίου, που ναυάγησε στη Νότια Κορέα;

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του καπετάνιου του μοιραίου πλοίου εξέδωσαν οι κορεάτικες αρχές, καθώς θεωρείται ο πλέον υπεύθυνος για το ναυάγιο στη Νότια Κορέα.

Όπως ανακοίνωσε o γενικός γραμματέας της Νότιας Κορέας, ο 69χρονος Λι Τζουν–Σοκ, δεν βρισκόταν στο πηδάλιο τη στιγμή του ναυαγίου του πλοίου, αλλά ένας άλλος αξιωματούχος. Ο καπετάνιος εμφανίστηκε τη Μεγάλη Πέμπτη ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων της Νοτίου Κορέας φορώντας κουκούλα σε μία προσπάθεια να καλύψει τα χαρακτηριστικά του, λέγοντας μοναχά: «Λυπάμαι πολύ και είμαι βαθιά ντροπιασμένος. Δεν ξέρω τι άλλο να πω».

Ωστόσο, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία της Νότιας Κορέας, στην οποία ανήκει το πλοίο, ο 69χρονος καπετάνιος έχει πολύχρονη εμπειρία και εκτελούσε το δρομολόγιο Ιντσεόν-Τζεζού εδώ και οκτώ χρόνια.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως τόσο ο καπετάνιος όσο και μερικά μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το πλοίο την ώρα, που άλλα μέλη του πληρώματος καλούσαν τους επιβάτες να μείνουν εκεί όπου βρίσκονταν, καθώς το κρουαζιερόπλοιο άρχιζε να βυθίζεται, περίπου 25 χλμ. νοτιοδυτικά του Τζιντό, ενός μεγάλου νησιού στη Νότια Κορέα.

Μέχρι ώρας, τα αίτια της τραγωδίας δεν είναι ακόμη γνωστά, ενώ πολλοί επιβάτες που διασώθηκαν δήλωσαν ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και στη συνέχεια το πλοίο ακινητοποιήθηκε απότομα, γεγονός που ενδέχεται να σημαίνει ότι το πλοίο χτύπησε στο βυθό ή σε κάποιο βυθισμένο αντικείμενο.

Διαβάστε πού ήταν ο πλοίαρχος την ώρα του ναυαγίου, ποια τα μηνύματα των παιδιών μέσα από το πλοίο και πώς ναυάγησε το πλοίο στη Νότια Κορέα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.