Νότης Σφακιανάκης: γιατί η εφορία “άρπαξε” τους λογαριασμούς του

Γιατί η εφορία δέσμευσε τους λογαριασμούς του Νότη Σφακιανάκη; Ποια τα χρέη του γνωστού τραγουδιστή;

Είναι γνωστό, πως ο ανατρεπτικός τραγουδιστής, Νότης Σφακιανάκης τάσσεται κατά του πολιτικού συστήματος της χώρας κι έτσι δεν θα μπορούσε να “υπακούσει” στα όσα επιβάλλει το κράτος στον ελληνικό λαό.

Το 2011, μετά την επιβολή του περίφημου χαρατσιού της ΔΕΗ, ο Νότης Σφακιανάκης ως γνωστός “επαναστάτης” αποφάσισε να μην ενστερνιστεί το εν λόγω μέτρο και να ενταχθεί στο κίνημα “Δεν πληρώνω” κι έτσι δεν μπήκε στη διαδικασία να εξοφλήσει τους φόρους για την κατά τα άλλα υπερπολυτελή βίλα, που διαθέτει στη Βάρκιζα.

Ωστόσο, πριν από δέκα μέρες η σύζυγός του Κίλι πήγε στην τράπεζα, προκειμένου να κάνει μία συναλλαγή και βρέθηκε προ εκπλήξεως, όταν ο υπάλληλος της ανακοίνωσε πως ο τραπεζικός λογαριασμός του Nότη Σφακιανάκη είχε δεσμευτεί λόγω οφειλής στην Εφορία.

Σύμφωνα με το Νότη Σφακιανάκη «Ο λογαρισμός ανέρχεται στα 35.000 ευρώ. Το χαράτσι ερχόταν μέσω της ΔΕΗ, τώρα όμως έχει φτάσει στην εφορία. Και η Εφορία μπορεί έτσι, αντισυνταγματικά, να σου δεσμεύσει το λογαριασμό σου για τα έκτακτα χρήματα που ζητάει, να σου τα πάρει, χωρίς να τα οφείλεις, κάτι που συνεπάγεται φασισμό».

Όπως δήλωσαν οι λογιστές του Νότη Σφακιανάκη στο Πρώτο Θέμα “Έχει υποβάλει στην Εφορία «δήλωση αντίθεσης» σύμφωνα με την οποία αρνείται να πληρώσει, όχι επειδή αδυνατεί οικονομικά, αλλά γιατί αποτελεί συνειδητή επιλογή του. Ο κ. Σφακιανάκης δεν οφείλει κανένα φόρο βάσει φορολογικής νομοθεσίας».

Διαβάστε ποιο το παραλήρημα του Νότη Σφακιανάκη για τη Χρυσή Αυγή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.