Aναστάσιος Πάλλης: χαμός με τις καταγγελίες για δωροδοκία σε Μιχελάκη-Αθανασίου

Ποια στοιχεία του Αναστάσιου Πάλλη “καίνε” τους Μιχελάκη-Αθανασίου για δωροδοκία;

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως το αρχείο του προφυλακισμένου επιχειρηματία, Αναστάσιου Πάλλη, το οποίο φαίνεται πως εκτός από τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη “καίει” και τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Αναφορικά με την υπόθεση Μιχελάκη, μετά τις καταγγελίες του Αναστάσιου Πάλλη, έχει ζητηθεί άρση ασυλίας από τον εισαγγελέα, ενώ τα αναπάντητα ερωτήματα αφήνουν έκθετο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει κανονισμός της Βουλής, αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και κατ επέκταση του Χαράλαμπου Αθανασίου, ήταν να αποστείλει τη σχετική δικογραφία στη Βουλή, καθώς οι αιτήσεις της εισαγγελικής Αρχής για άρση ασυλίας βουλευτή ελέγχονται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια απλά και μόνον υποβάλλονται διά του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή.

Όπως επισημαίνουν οι ανώτατες δικαστικές αρχές «Ο τότε βουλευτής, Γιάννης Μιχελάκης διώκεται κατά τις κοινές διατάξεις του άρθρου 235 του Ποινικού Κώδικα περί δωροδοκίας κρατικού υπαλλήλου, σε αυτές υπάγεται και το θέμα είναι λυμένο από τη νομολογία».

Σύμφωνα δε με την Εφημερίδα των Συντακτών, το αίτημα του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χαράλαμπου Λακαφώση, για άρση ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη, προκειμένου να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη για τυχόν διάπραξη αδικήματος κατά το χρονικό διάστημα που ήταν απλός βουλευτής της Ν.Δ., είναι πολυσέλιδο, απολύτως εμπεριστατωμένο νομικά και αναφέρεται λεπτομερώς στα στοιχεία της έρευνας που κατέστησαν μονόδρομο τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Στο αίτημα που ελέγχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πριν αποσταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, γίνεται αναφορά στις ενδείξεις περί πιθανής δωροδοκίας και προφανώς -εύλογα- και για επιβαλλόμενη διερεύνηση των «πόθεν έσχες» του υπουργού κατά τις επίμαχες χρονικές περιόδους.

Ωστόσο, ο Γιάννης Μιχελάκης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι πήρε χρήματα από τον επιχειρηματία, Αναστάσιο Πάλλη για άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου υπέρ των συμφερόντων του και αντέδρασε στην αποκάλυψη της υπόθεσης, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον υπεύθυνο του περιοδικού, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Βέβαια, όπως προκύπτει από την κατάσχεση του αρχείου του Αναστάσιου Πάλλη, υπάρχουν πολλές επιταγές με χρηματικά ποσά προς διάφορα πρόσωπα, αλλά και έγγραφα που δημιουργούν υπόνοιες για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών, ενώ όσον αφορά στον Γιάννη Μιχελάκη, φέρεται να εντοπίστηκε ερώτησή του στη Βουλή, με πρωτότυπη υπογραφή και η οποία ήταν υπέρ των συμφερόντων του Αναστάσιου Πάλλη. Η επίμαχη ερώτηση φέρεται να παραδόθηκε στον επιχειρηματία, όταν ο βουλευτής έλαβε σε φάκελο χρηματικό ποσόν 7.000 ευρώ.

Όπως φαίνεται από την επίμαχη δικογραφία, τις πληρωμές έκανε ο επιστάτης του Αναστάσιου Πάλλη, ο οποίος, καταθέτοντας στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, φέρεται να έχει πει ότι ο Γιάννης Μιχελάκης επισκέφτηκε τον επιχειρηματία στο σπίτι του την ημέρα που κατατέθηκε η ερώτηση.

Διαβάστε ποιο το σκάνδαλο περί δωροδοκίας Πάλλη-Μιχελάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.