ΟΑΕΔ, 12.000 προσλήψεις με 586 ευρώ μισθό: ποια τα κριτήρια, πότε οι αιτήσεις

Ποιες οι νέες προσλήψεις του ΟΑΕΔ; Ποια τα κριτήρια για την κατοχύρωση των θέσεων;

Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 12.000 ανέργων, εξέδωσε ο ΟΑΕΔ, με τους επιτυχόντες να λαμβάνουν έως και 586 ευρώ μηνιαίως.

Μετά την επιτυχία και τη μεγάλη απήχηση του προγράμματος του ΟΑΕΔ, που αφορούσε στην πρόσληψη 10.000 ανέργων, η διοίκηση του Οργανισμού εισηγήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας ένα αντίστοιχο, με βάση το οποίο θα ορίζεται για τους μακροχρόνια άνεργους η προσάυξηση της τάξεως του 5% για κάθε τρία χρόνια προϋπηρεσίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά σε 12μηνες προσλήψεις ανέργων ηλικίας 25 έως 66 ετών σε επιχειρήσεις τους ιδιωτικού τομέα, με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

Τα κριτήρια για τις προσλήψεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ είναι:

Ηλικία από 25-66 ετών

Κάρτα ανεργίας σε ισχύ

Σημειώνεται πως οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ δεν θα κατατεθούν από τους ανέργους αλλά από τους εργοδότες, ενώ η επιδότηση για εργασία 25 ημερών το μήνα θα είναι 450 ευρώ και από εκεί και πέρα ο κάθε εργοδότης θα συμπληρώνει την αμοιβή του ανέργου που θα απασχολήσει, με ελάχιστη αμοιβή τα 586 ευρώ για άγαμο, χωρίς προϋπηρεσία και με πλήρη ασφάλιση. Αν ο άνεργος έχει προϋπηρεσία, πτυχίο και ειδίκευση σε κάποιον τομέα, τότε η αμοιβή θα είναι μεγαλύτερη, σημαντικά μειωμένη όμως για τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς θα ισχύσει η νέα διάταξη για τις τριετίες.

Διαβάστε ποιες επιχειρήσεις επιδοτούνται για πρόσληψη ανέργων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.