Ψήσιμο αρνιού: 8 συμβουλές για αξέχαστους οβελίες

Ποιες οι 8 καλύτερες συμβουλές για να ψήσετε το αρνί του Πάσχα;

Έφθασε σιγά σιγά η μέρα, που πολλοί περίμεναν για να ψήσουν το αρνί του Πάσχα, ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι, που δυσκολεύονται με την πολύωρη αυτή διαδικασία.

Κάποιες συμβουλές για το σωστό ψήσιμο του αρνιού, μπορεί να σας “λύσουν τα χέρια” και να σας δώσουν εξαιρετικά και άμεσα αποτελέσματα.

Οι 8, λοιπόν, καλύτερες συμβουλές -πέρα από το δέσιμο- για τη διαδικασία ψησίματος του αρνιού είναι:

1) Ελέγξτε αν οι «πεταλούδες» (τα παξιμάδια), με τα οποία θα στερεώσετε το αρνί πάνω στη σούβλα, προκειμένου να το ψήσετε σφίγγουν καλά για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

2) Κατά την διάρκεια του εξωτερικού αλατοπιπερώματος του αρνιού, φροντίστε να βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα από το μείγμα στο λαιμό και το κεφάλι, καθώς αυτά τα σημεία είναι τα πιο «ευπαθή» κατά το σφάξιμο με αποτέλεσμα να μυρίζουν περισσότερο ακόμη και μετά το ψήσιμο.

3) Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να κάνετε μικρές τομές ανάμεσα στα κόκκαλα της σπάλας και στα μπούτια του αρνιού, πριν το ψήσιμο.

4) Μπορείτε -στις τομές που έχετε δημιουργήσει στο αρνί– να προσθέσετε επιπλέον μπαχαρικά της αρεσκείας σας, καλύπτοντάς τα μετά με ένα κομμάτι λίπος ή μπόλια.

5) Δώστε μεγάλη σημασία στο «στρίψιμο» του κεφαλιού σε γωνία 90 μοιρών με το λαιμό ενώ περνάτε τη σούβλα στο αρνί, προκειμένου να το ψήσετε.

6) Με το παραπάνω «στρίψιμο» επιτυγχάνεται μικρότερο μήκος πάνω στην σούβλα άρα μικρότερο σκόρπισμα στην φωτιά και καλύτερο κουμάντο με τα στηρίγματα στο κεντράρισμα του αρνιού πάνω στην εστία ψησίματος.

7) Σε περίπτωση, που δεν έχετε ηλεκτρική σούβλα, καλό θα ήταν να γυρίζετε το αρνί με αργές και σταθερές κινήσεις, καθώς έτσι ψήνεται ομοιόμορφα.

8) Μην ανάψετε δυνατή φωτιά κατά τη διάρκεια του ψησίματος του αρνιού, γιατί το πιθανότερο είναι να “αρπάξει” στην επιφάνεια και να μην ψηθεί στο εσωτερικό του.

Διαβάστε πώς να σουβλίσετε σωστά το αρνί, τι να προσέξετε στην αγορά αρνιών και πώς θα ξεχωρίσετε το ελληνικό από το εισαγόμενο αρνί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.