Δραματικές μειώσεις συντάξεων από τον Ιούλιο: ποιους αφορούν

Ποιους αφορούν οι νέες μειώσεις συντάξεων, που θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο του 2014;

Νέο “κύμα” μειώσεων στις συντάξεις φαίνεται πως φθάνει από τον Ιούλιο, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα “καταπνίξει” χιλιάδες συνταξιούχους.

Οι νέες αυτές μειώσεις στις συντάξεις είναι απόρροια της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικα, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και πάσης φύσεως μειώσεις, προς αντιμετώπιση των “κενών”.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το αναθεωρημένο Μνημόνιο προβλέπει πως οι επικουρικές συντάξεις θα υποστούν μείωση ήδη από τον Ιούλιο με την καθιέρωση ατομικών μερίδων ασφάλισης και της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» στα Ταμεία.

Εν συνεχεία, πρόκειται να ακολουθήσουν μειώσεις στις παροχές μετοχικών ταμείων και φορέων πρόνοιας, ενώ από το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν αναλογιστικές μελέτες και θα θεσμοθετηθούν όσα μέτρα κριθούν αναγκαία ώστε να ισχύσουν το 2015.

Οι εν λόγω αλλαγές και ιδίως οι μειώσεις συντάξεων, που αποτελούν το μείζον θέμα του Υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο και προβλέπουν την ένταξη όλων των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ.

Σημειώνεται, πως με την εφαρμογή των τριών υπερ-ταμείων, στο ΙΚΑ θα ενταχθούν όλοι όσοι απασχολούνται με σχέση μισθωτής εργασίας σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και στον ΟΓΑ οι αγρότες.

Διαβάστε ποιες οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.