Συναγερμός για τον ταξιτζή που μετέφερε επιβάτη με κορονοϊό

Γιατί ψάχνουν απεγνωσμένα τον ταξιτζή, που μετέφερε επιβάτη με κορονοϊό;

Συναγερμός έχει σημάνει από τις Αρχές, οι οποίες ψάχνουν εναγωνίως τον ταξιτζή, που μετέφερε έναν επιβάτη, ο οποίος νοσηλεύεται με ιδιαίτερα επικίνδυνη ιογενή πνευμονία από τον ιό MERS (κορονοϊό) σε θάλαμο «αρνητικής πίεσης», προκειμένου να προστατεύεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ “Σε συνέχεια του δελτίου Τύπου του ΚΕΕΛΠΝΟ της 18/4/2014, το ΕΚΕΠΥ ενημερώνει ότι ο ασθενής που πάσχει από ιογενή λοίμωξη – πνευμονία με κορονοϊό (MERS), νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο, σε Ειδική Μονάδα Αρνητικής Πίεσης. Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε και από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή. Επικαιροποιημένες οδηγίες για την συγκεκριμένη νόσο, έχουν σταλεί σε όλα τα Νοσοκομεία από το Ε.Κ.ΕΠ.Υ., για περαιτέρω εγρήγορση (keelpno.gr). Το ΚΕΕΛΠΝΟ ολοκληρώνει την ιχνηλάτηση όλων των επαφών του ασθενούς κατά τη διάρκεια του ταξιδίου του από την Αραβική χερσόνησο έως την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας παρακαλείται ο οδηγός ΤΑΞΙ που μετέφερε τον ασθενή ως επιβάτη, από το Αεροδρόμιο Eλ.Βενιζέλος, στην περιοχή Αμφιάλης Κερατσινίου μεταξύ των ωρών 14:30 – 16:30 της 17/4/2014, να επικοινωνήσει με το Κ/ΕΠΙΧ – ΚΕΕΛΠΝΟ στα τηλέφωνα: 210 5212054 & 210 5212000″.

Ο εν λόγω 69χρονος επιβάτης είναι Έλληνας, ο οποίος επέστρεψε από την Σαουδική Αραβία, όπου είναι μόνιμος κάτοικος. Η κλινικοεργαστηριακή του αξιολόγηση έγινε μετά την άφιξή του στη χώρα στις 17 Απριλίου, από την Τζέντα λόγω παρατεινόμενου πυρετού. Ο ασθενής ελέγχθηκε και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό σε δύο διαδοχικές μοριακές δοκιμασίες στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Σημειώνεται, πως ο MERS-κορονοϊός είναι ένα νέο στέλεχος της οικογένειας των κοροναϊών, ο οποίος το 2012 αναγνωρίστηκε ως παθογόνος για τον άνθρωπο. Οι κορονοϊοί περιλαμβάνουν τόσο ιούς που προκαλούν κοινό κρυολόγημα, όσο και αυτόν που προκαλεί το σύνδρομο SARS.

Διαβάστε ποια τα συμπτώματα νέας μαζικής ασθένειας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.