Κοινωνικό μέρισμα: ποιες αιτήσεις απορρίπτονται για τα 500 ευρώ| www.gsis.gr

Ποιες αιτήσεις απορρίπτονται από το www.gsis.gr για το κοινωνικό μέρισμα; Διαβάστε πόσες χιλιάδες αιτήσεις έχουν γίνει.

Ξεπερνούν τις 140.000 οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί έως τη Δευτέρα του Πάσχα στον δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (www.gsis.gr) για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, ξεπέρασαν τις 140.000. Ωστόσο, από την πρώτη επεξεργασία των αιτήσεων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκύπτει ότι περίπου 40.000 έχουν υποβληθεί από μη δικαιούχους και ως εκ τούτου απορρίφθηκαν.

Την ίδια ώρα περίπου 22.000 αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα έχουν υποβληθεί από νοικοκυριά τα οποία δικαιούνται το επίδομα και θα λάβουν συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 30 Απριλίου το ποσό που δικαιούται ο καθένας θα πιστωθεί στον λογαριασμό τραπέζης που δηλώθηκ έως 10 Μαΐου, όσες υποβληθούν από 1-30 Ιουνίου θα πάρουν τα λεφτά έως και τις 10 Ιουλίου. Με βάση τις αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα, η ΓΓΠΣ θα κάνει διασταυρώσεις στοιχείων για να προσδιορίσει τους πραγματικούς δικαιούχους.

Το κοινωνικό μέρισμα αρχίζει από 500 ευρώ (με προσαύξηση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση) και θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 30 Απριλίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.