Χρυσή Αυγή: συγκλονίζει η κατάθεση 17χρονου μαθητή που δέχθηκε δολοφονική επίθεση

Ποιες οι μαρτυρίες για τις επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μαθητών; Τι κατέθεσε ο 17χρονος μαθητής από το Παλαιό Φάληρο για την επίθεση που δέχθηκε;

Σοκάρει η κατάθεση του 17χρονου μαθητή από το Παλαιό Φάληρο, ο οποίος φέρεται να δέχθηκε δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, μαχαιρώνοντάς τον έξω από το χώρο του σχολείου, τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως αποκάλυψε ο 17χρονος μαθητής «Ο δράστης φορούσε κουκούλα αλλά το πρόσωπό του δεν ήταν καλυμμένο. Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισα τον κατηγορούμενο. Δεν είδα το μαχαίρι. Ο γιατρός με βεβαιότητα μου είπε ότι το αντικείμενο ήταν αιχμηρό. Δεν άκουσα βήματα πίσω μου επειδή φορούσα ακουστικά και άκουγα μουσική. Ένιωσα να ακινητοποιούμαι. Κάποιος πρέπει να με έπιασε από τους ώμους. Με χτύπησε από τα δεξιά στον κρόταφο και στη μύτη. Γύρισα το κεφάλι να δω ποιος είναι και είδα τον Αποστολόπουλο (μέλος του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής). Τότε με χτύπησε κοντά στην καρωτίδα. Το χτύπημα έκοψε τη μύτη μου και την άφησε να κρέμεται. Δεν μου είπαν λέξη. Όταν φώναξα βοήθεια άρχισαν να τρέχουν. Πάρα πολλά άτομα είδαν το συμβάν αλλά κανείς δεν θέλησε να έρθει να μιλήσει επειδή φοβούνται”.

“Το μόνο που είχε συμβεί νωρίτερα είναι ότι η κοπέλα του Αποστολόπουλου, ήταν φίλη μου, ζωγράφιζε στο θρανίο της, σβάστιγκες και σταυρούς. Της μίλησα για όλα αυτά και της είπα ότι μπορεί να βρει τον μπελά της αλλά δεν άκουγε. Μια μέρα για πλάκα κάποιος έγραψε στο θρανίο της ΑΝΤΙΦΑ. Μου είπε να το σβήσω αλλά δεν το έκανα επειδή την πείραζα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή αλλά ως τότε δεν είχα δεχτεί απειλές από κανέναν. Δυο μήνες μετά μου επιτέθηκαν. Ήταν προμελετημένη επίθεση, έγινε σε μια γωνία που δεν μπορούσαν να με δουν από το προαύλιο» δήλωσε ο 17χρονος μαθητής.

Ωστόσο, φως στην υπόθεση των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής ρίχνει μια ακόμη μαρτυρία μαθητή, ο οποίος δήλωσε “Είχα απειληθεί και εγώ από τον πρώτο κατηγορούμενο πριν από το περιστατικό. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, είδα τον κατηγορούμενο και την κοπέλα του στο σχολείο και ζωγράφιζαν στους τοίχους σβάστιγκες. Την επόμενη μέρα προσπάθησα να μιλήσω στην κοπέλα που ήταν συμμαθήτρια μου, αν και ήμουν λίγο απότομος. Εκείνη έστειλε μήνυμα και μόλις σχόλασα με περίμεναν ο κατηγορούμενος και τέσσερα ακόμη άτομα έξω από το σχολείο. Με κοίταζαν έντονα για να με εκφοβίσουν».

«Την επόμενη μέρα ζήτησα συγγνώμη από την κοπέλα και πήγαμε σε ένα παγκάκι να μιλήσουμε. Ήρθε ο κατηγορούμενος και μερικοί φίλοι του και άρχισαν να με σπρώχνουν. Αυτός έβγαλε μαχαίρι. Ήταν κλειστό αλλά το έπαιζε κοντά στο πρόσωπό μου και μου φώναζε: “Παίζεις με την τρέλα του καθενός;» προσέθεσε ο μαθητής-μάρτυρας.

Διαβάστε πώς ο Ρουπακιάς άλλαξε την απολογία του για τον Παύλο Φύσσα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.