Η Conchita, ο Λούης Λοΐζου και ο ΚΟΤ. Ντροπή, ντροπή!

Ποιο είναι το μεγάλο μπέρδεμα που δημιουργήθηκε με τον Λουη Λοΐζου και τον ΚΟΤ για την Conchita;

H περίφημη γενειοφόρος Conchita, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στη φετινή Γιουροβίζιον, έχει προκαλέσει κύμα συζητήσεων πανευρωπαϊκά, με τα σχόλια ως επί το πλείστον να είναι αρνητικά για την αισθητική του πράγματος, που επιβραβεύτηκε μάλιστα με την ψήφο χιλιάδων πολιτών. Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται η παρέμβαση και του διευθυντικού στελέχους του Ομίλου Louis, κ.Λούη Λοίζου, ο οποίος μέσα από τον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γράφει:

«Ξέρω πως η Eurovision θα έπρεπε να γίνεται πιο διασκεδαστική και πιο περίεργη κάθε χρόνο αλλά αυτό είναι ντροπή. Έτσι όπως πάει, σε λίγο θα έχει δολοφόνους, απατεώνες και παιδόφιλους!».

«Ντροπή, ντροπή, ντροπή σε όλους τους εμπλεκόμενους που επέλεξαν αυτούς τους ερμηνευτές και σε όσους τους ψήφισαν και σε όσους τους δέχθηκαν! Οι αξίες έχουν εξαφανιστεί. Ο κόσμος έχει φτάσει σε ένα θλιβερό τέλμα. Χρειαζόμαστε μια νέα αρχή», συνεχίζει ο κ. Λοίζου, επισημαίνοντας πάντως πως «αυτές είναι οι δικές μου απόψεις, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουν όλοι μαζί μου».

Οι δηλώσεις του κ. Λοίζου προκάλεσαν ποικίλα σχόλια στο Facebook, με μια μερίδα χρηστών να ταυτίζεται με τις απόψεις του και μια άλλη να μη συμμερίζεται το σχολιασμό του και να προβαίνει σε κριτική. Ο ίδιος πρόσθεσε αργότερα: «Για όλους όσους διαφωνούν μαζί μου… Έχω πολλούς γκέι φίλους και είμαι πολύ υπερήφανος που ειμαι φίλος τους… αυτό που είπα είναι πως αυτό ΓΙΑ ΜΕΝΑ ξεπέρασε τα όρια».

Στη συνέχεια ενημέρωσε το status του, γράφοντας τα εξής: «Φαίνεται πως το status μου για τη νικήτρια της φετινής Eurovision δεν έγινε κατανοητό. Έχω πολλούς γκέι φίλους και είμαι πολύ υπερήφανος που τους έχω φίλους μου.  Επομένως, με κανένα τρόπο δεν πρέπει να ερμηνευθεί το status μου ως ομοφοβικό. Ζητώ συγγνώμη αν, στην ένταση της στιγμής, επέλεξα κάποιες ακατάλληλες λέξεις. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλλω κανέναν. Απλώς ήθελα να εκφράσω πως από πλευράς γούστου, και συγκεκριμένα ως προς τη γενειάδα, αυτό ήταν κάτι που για μένα ξεπέρασε τα όρια».

Ο κ. Λοίζου ανήκει στη ιδρυτική οικογένεια του ομίλου ο οποίος είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Κύπρου και διαθέτει 20 ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως επίσης το Hilton Cyprus Hotel στη Λευκωσία, ενώ έχει και τη διαχείριση του the Hilton Park Nicosia. Στον όμιλο ανήκουν και επτά κρουαζιερόπλοια, τρία εκ των οποίων εκτελούν δρομολόγια της Thomson Cruises.

Οι δηλώσεις του κ. Λοίζου γίνονται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση της Κύπρου εισήγαγε ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο ενοχοποιεί την ομοφοβική συμπεριφορά, τιμωρώντας τους παραβάτες με πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και με ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια.

O Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ΚΟΤ, κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του διευθυντικού στελέχους της Louis, επισημαίνοντας πως «τα σχόλια που έγιναν από το συγκεκριμένο άτομο εκφράζουν τις προσωπικές του απόψεις και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις του Οργανισμού».

Αποστάσεις κράτησε και εκπρόσωπος της Louis Hotels, ο οποίος πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κ. Λοίζου οι οποίες παρερμηνεύθηκαν. Όπως είπε ο εκπρόσωπος, ο όμιλος υποδέχεται ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες και εργάζεται στενά με την κοινότητά τους σε πολλές χώρες, διοργανώνοντας ακόμα και γκέι κρουαζιέρες.

Διαβάστε τι μυστήριο κρύβουν τα παιδιά που γεννήθηκαν 1980 – 1989.